Spórol és pénzt vár az MTV

2006.10.30. 16:08

Megszorító csomagot léptetett életbe a hónap elején a Magyar Televízió (MTV) elnöke - erősítette meg hétfőn az MTI értesülését Holub Katalin szóvivő, aki a költséglefaragást az első lépésnek nevezte.

Rudi Zoltán "radikálisan csökkentette" a kiküldetéseket, a túlórapénzek kifizetését és az új kötelezettségek vállalását - megválaszolatlanul hagyta ugyanakkor azt a kérdést, milyen más lépéseket terveznek a költségek csökkentése érdekében, illetve mekkora megtakarítást várnak a mostani intézkedésektől. Holub Katalin egy hónapja beszélt arról, hogy 800 millió és egymilliárd forint közötti pluszkiadást jelent az MTV-nek az áfaemelés, valamint a külsős szerződések felszámolása.

Nevük mellőzését kérve nyilatkozó intézményi források arra hívták fel a figyelmet, hogy a felek mindmáig nem írták alá a közszolgálati médium és a kulturális tárca megállapodását a Nemzeti Audiovizuális Archívumnak idén átadandó anyagokról és az ellentételezés rendjéről. A szóvivő erről szólva annyit közölt, hogy reményeik szerint a jövő hónapban megszületik a megállapodás, és az intézmény még az idén hozzájut a 2006-os állami költségvetésben számára e forrásból előirányzott - 4,75 milliárdos - összeghez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK