A TV2 magyarított szitkomjának eredménye rémes, nem rendes, hiszen a kereskedelmi célcsoportban elért 18 százalékos közönségarány valószínűleg minden várakozást alulmúl. Bándiéknak nagy formajavulásra lesz szükségük, vagy hamar eltűnnek a főműsoridőből. Ketten visszatértek a múlt héten: Győzike korrekt nézőszámot hozott, Antal Imre viszont még jobbat - majd kiderül, hogy huzamosan van-e rá igény, vagy csak a bulvárlapok által keltett hisztéria miatt kapcsoltak sokan a faviccekkel dobálózó, idős komikusra.

Két hete még hangyányival a TV2 vezetett a teljes lakosságnál, de az év 44. hetében már ismét az RTL Klub ünnepelhetett, mert visszavette a vezetést itt is. 26,5 százalékával szemben a TV2 23,7 százalékot szerzett, miközben az m1 már messze van augusztusi eredményétől, az akkori 17,5 százalékos átlaghoz képest múlt héten csak a teljes lakosság 13,8 százaléka választotta. A kereskedelmi csatornák persze inkább a 18 és 49 éves kor közti nézők vágyát próbálják kitalálni (vagy alakítani): a reklámozók legfőbb célcsoportban bő öt százalék az RTL előnye. Tíz százalék alatt maradt a fiataloknál az MTV egyes csatornája, hat alatt a Viasat 3. Este, főműsoridőben komoly fölénnyel vezet az RTL, bő tíz százalék az előny.

Az őszt uraló Barátok közt visszakerült az élre, 1,93 millióan követték a keddi részt. A hétvégén hagyományosan jobban teljesít a TV2, most a Tények sikerének örülhetett, 1,92 millióan informálódtak a vasárnapi hírműsorból. A Cobra 11 (1,9 millió néző) most is kinyírta a Napló-t (1,5 millió), talán az RTL-nél sem értik, mitől ennyire népszerű a germán akciókrimi. Antal Imre és Maksa Zoltán fárasztó poénjain 1,88 millióan derültek átlagosan, az épp tévézők 43 százaléka kapcsolt a Szeszélyes című kabaréra. Hogy meggyőzően szellemes, sziporkázó volt-e a műsor, vagy csak a hosszú szünet utáni visszatérés miatt nézték ennyien, az a következő pár adás után kiderül. Nem csak a Blikk Imruskája tért vissza múlt héten, Győzike is újra az RTL-en szerepelhetett a Cool-tévés virgonckodás után: a nógrádmegyeri polgármesteri székért induló showman 1,68 millió nézőt, az épp tévézők 38,4 százalékát érdekelte.

A listán lejjebb szerepel a Jóban Rosszban (1,64 milliós volt a legnézettebb epizód), a Fókusz (1,63) vagy az Áll az alku (1,61). Közel 1,7 millió néző figyelte a legnézettebb RTL-es Híradó-t. A Vészhelyzet (1,4 millió) elverte ismét a magyar Bándi családot, mivel a Rém rendes-remake csak 1 millió 14 ezer magyart szórakoztatott. Breaking news: már át is tette a csatorna szerdára, a Született feleségek után.

Az m1 legnézettebb adása nem volt épp egy dinamikus, merész, modern vállalkozás: az Önök kérték című kívánságműsorra volt a legnagyobb igény, ez csupa archív anyaggal szórakoztatta a nosztalgiázni vágyó 1,35 millió nézőt. Az m1 szombati Híradó-ja 1,2 millió magyart szórt meg hírekkel. A Krém című műsorban a Fresh hölgytagjai bizonyították, hogy pont úgy énekelnek, mint másik ötmillió nő ebben az országban, ennek ellenére 1,11 millióan figyelték őket és az elnyűhetetlen Nagy Ferót. A Kékfény megérezte, hogy elindult Győzike (ráadásul ugyanabban a sávban megy a Viasat Topmodell-je vagy a TV2 NCIS -Tengerészeti helyszínelők-je), mert csak 827 ezren figyelték dermedten a bűnözőket. Különben le a kalappal az m1 előtt, mert a szombat este kifejezetten nívósra sikeredett. Előbb az egyik legjobb magyar film, a Megáll az idő került a képernyőre (529 ezren nézték átlagosan, noha ez volt a százhetedik ismétlés), majd a Pink Floyd - The Wall jött Pierre és Rajnák után.

A Viasat 3-nál a szokásos szereplők viszik el a Top 3 helyeket. A helyszínelők vegasi nyomozásai pénteken 468 ezer nézőt érdekeltek, ez igen magas szám a kábelcsatornánál. Közel 400 ezer honfitársunk izgult a Helyszínelők-sorozat New York-i csapatának kalandjain, de az Emberi történetek 292 ezre sem rossz eredmény. Persze rákérdeztünk, hogy a Topmodell című produkció miért nem került be a legnézettebbek közé - erről bővebb cikk holnap.

viasat 3

Topmodell: nyolcan maradtak

A Duna tévénél szinte csak a rövidke Dunasport-bejelentkezések és a hírműsorok állnak az élen. 257 ezer határon belüli magyar nézte a szombat esti Híradó-t, hétfőn viszont a fifikás német, a táskás szemű nyomozó, Derrick vitte a prímet, 150 ezer honfitársunk követte őt és Harryt. A bánatos magyar focira nemet mondott nyáron az RTL Klub (egyszerűen nem talált a csatorna olyan napot és idősávot, amikor ezzel verte volna a TV2 sorozatait), így a Dunára kerültek lomha labdakergetőink: 137 ezren nézték a Borsodi Liga legutóbbi meccsét.