Bejött az RTL Klub számítása tegnap: a tévéző lakosság fele nézte az Esti Showder-t, a többiek meg osztoztak a másik ötven-száz csatornán.

Napok óta tele van a bulvársajtó a "Kelemen Anna kontra Fábry"-témával, végtelenül erotikus, igazán szaftos diskurzust vizionáltak a cikkírók, akik előre jelezték, hogy alázás lesz, szexis szempetting és verbális pornó, a két héttel ezelőtti eset miatt pedig még egy esetleges per is külön zamatot adott a két médiaszemélyiség emelkedett színvonalú eszmecseréjének. A korábbi Showder-felvételre a tavasszal a Buzerá-val bukott playmate ugyanis nem érkezett meg, helyette Olaszországban időzött - a showman pedig meglepett arcot vágott a hír bejelentésekor. A lapok egy esetleges perről cikkeztek, eltelt két hét, Kelemen Annát pedig látványos jelenetek közepette, bilincsbe verve cipelték be a stúdióba, hogy egy reménytelenül lapos és unalmas, de legalább rövid beszélgetést letudjon Fábryval.

A műbalhé hatott. Bár a Barátok közt 2 millió, 62 ezer nézőt szórakoztatott, az Esti Showder-nek sem kell pironkodnia az 1,86 millió néző miatt - főképp azért, mert az AGB Nielsen mérései szerint a teljes, tévéző lakosság épp fele nézte és hallgatta az élcelődő Fábryt, a masszívabb támadás helyett csak pár pajzán beszólást kapó Kelemen Annát. A műsorban még a Rippel fivérek emelték pár tízezressel alkalmi gázsijukat, de meglátogatta Sándort Hajós András is, hat-nyolc mondat erejéig.

rtl

A kereskedelmi célcsoportban még jobban teljesített a tegnap jóformán csak erotikus témákkal tréfálkozó Fábry - aki azért a Cadillac Drive-val bizonyította, hogy nem csak az altesti, biológiai folyamatok érdeklik. A Showder 50,8 százalékos közönségarányt ért el 21:19 és 22:50 közt, ami igen jó adat. A TV2 egy Hirtelen halál című akciófilmet indított a show ellen, ám ezt csak a célcsoport ötöde választotta.