Angolul hódít az arab tévé

2006.11.15. 8:58

A már-már legendás arab tévécsatorna, az Al Jazeera napi huszonnégy órás, angol nyelvű sugárzást tervez, más szemszögből közelítve meg a világ híreit.

Az arab világ legnépszerűbb és legismertebb hírcsatornája, az Al Jazeera egykor keresetlen őszinteségével és a tabuk döngetésével forradalmasította a Közép-Kelet televíziózását. A térségben ma is komoly véleményformáló szerepe van, nekünk pedig megmutathat egy másik szemszöget, amely szemben áll az amerikai hírtévék tájékoztatásával.

Az angol nyelvű adás elindításával az Al Jazeera vezetői azt remélik, hogy végre hangot adhatnak a világban is az arab nép véleményének. Azt viszont ők is elismerik, hogy ezzel valószínűleg nehezebb dolguk lesz, mint az arab világ meghódításával, hiszen ott nem igazán volt konkurenciájuk annak idején, most viszont olyan csatornákkal kell megküzdeniük, mint a CNN vagy a BBC.

Az angol nyelvű adás természetesen napi huszonnégy órában menne a világ számos országában - a vezetők összesen mintegy negyvenmillió háztartást szeretnének elérni, nem csak az Egyesült Államokban, de Európában, Afrikában és Délkelet-Ázsiában is. Az amúgy is az Al Jazeera "fennhatósága" alá tartozó Doha mellett Washingtonból, Londonból és a malájziai Kuala Lumpurból tervezik a sugárzást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK