Kimenekítették a halálzónából a Megatáncot

2006.11.17. 8:30

A héten még szombaton lesz, de jövő héttől már péntekre kerül a TV2 költséges show-ja.

A Megatánc két casting-adása és az elődöntő még viszonylag elfogadható nézettséget szállított keddenként, ám múlt héten első ízben találkozott az RTL-es Szombat esti láz-zal. A két táncos show-műsor többé-kevésbé egy időben futott, és a médiaszemélyiségek tánca sokkal több nézőt kötött le, mint a tehetséges, de ismeretlen fiatalok produkciója. A nézettségi bukta kettős volt, sem a teljes lakosságnál, sem a 18 és 49 éves kor közti nézőknél nem tudta megszorítani a Megatánc a már tavasszal is impozáns nézőcsúcsokat szállító RTL-es műsort, így várható volt, hogy a TV2 nem hagyja kivérezni szombat este, egy olyan műsorsávban, ahol kudarcra van ítélve - annál több pénz van a műsorban, hogy minden héten péppé veressék.

Vasárnap este rengetegen tévéznek, mint az látható a Cobra 11 és a Napló eredményeiből is, így logikus választás lett volna odatenni - de mivel a rivális csatorna látványos show-ja szombaton van, nem biztos, hogy másnap újra végignéznek a tévézők egy több órás, koncepciójában nagyon hasonló zenés-táncos show-t. A TV2 vezetői a pénzeket választották: az Aktív és a Jóban Rosszban általában jó nézettséggel fut (utóbbi legjobb eredménye 1,53 millió néző volt múlt héten), rögtön utána kezdődik majd jövő héttől a Megatánc. Amennyiben még a hosszabb Áll az alku-t is betenné a csatorna, akkor túl későn, jóval kilenc után kezdődne a táncos műsor, és éjfélre sok néző elhullana.

tv2

Nem akarnak nagyot esni

A péntek esti sávban a Megatánc új ellenfelet kapott tehát. Nem is annyira az m1 - amúgy remek - Dob + Basszus című műsora lesz az ellenfél, hanem az RTL Klub Barátok közt - Lost - Odaát tengelye tűnik erősnek, főleg úgy, hogy számos magyar família egyfajta családtagként tekint Berényi Miklósra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK