Új drámai sorozat indul az MTV-n

2006.11.23. 15:24

A Pusztaház örökösei címmel új sorozat indul az m1-en. Az első rész november 25-én, szombaton 20.10-kor kerül a képernyőre.

A Pusztaház örökösei Charles Dickens hazánkban talán kevésbé ismert, de méltatói szerint az egyik legkitűnőbb regényének, A Jarndyce örökösök című művének látványos adaptációja. A sorozat számos nevezés után a 2006-os BAFTA (Brit Film- és Tv-Akadémia) öt díját nyerte el, többek között a legjobb televíziós drámai sorozat és a legjobb színésznőnek (Anna Maxwell) járó kategóriákban.

A viktoriánus Londonban játszódó történet főhőse Esther Summerson (Anna Maxwell), az árva gyermek csak annyit tud származásáról, hogy - nevelőnője szerint - anyja vesztét okozta születésével. Ifjabb lány korában egy ismeretlen úr nevelőintézetbe küldte és taníttatta. A néző akkor kapcsolódik Esther történetébe, amikor Mr. John Jarndyce - mert ő volt a jótevő - a végeláthatatlan perben szereplő két árva unokatestvér, Ada és Richard nevelőnőjének kéri fel.

Forrás: [origo]

Charles Dickens regényéből a sorozatot írta Andrew Davies, rendezte Justin Chadwick és Susanna White. A nyolcrészes, kosztümös széria első részét november 25-én láthatják az MTV nézői. A BBC-gyártású műsor honlapjáról elindulva hamar egy internetes játékban találja magát a látogató: innen nem tudhatja meg ugyan a modern kor embere, milyen lehetett a viktoriánus London, de van hangulata.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK