Top 10: a legcsinosabb tévés rendőrnők

2006.12.01. 16:15

A filmkészítők vélhetően nagyon jól tudják, hogy mi sok kamasz álma. Az egy dolog, hogy a fiatalok élvezik, amint Arnold Schwarzenegger szivarral szája sarkában és egy eszeveszetten nagy gépágyúval a bal kezében utat vág az ellenség sorai között, de nyilvánvaló, hogy sokkal menőbb, ha Uma Thurman teszi ezt, mondjuk egy karddal. Tévésorozatnál a korhatár miatt az ellenség véres likvidálása ki van zárva, így maradnak a kisebb kaliberű lőfegyverek és a dögös, okos nyomozónők.

Nem kell feministának lenni ahhoz, hogy azt mondjuk, sajnos a tévésorozatokban a nagyon sok szólóban szaglászó nyomozóra viszonylag kevés "magányos farkas" nyomozónő jut, legjobb esetben is a férfi nyomozó partneréül szegődött hölgyért aggódhatunk - ha ugyan kell aggódnunk, mert bizony napjaink nyomozóhölgyei nem csak csinosak, hanem belevalóak, vagányak, és nem száll inukba a bátorság, ha némi túlerő láttán pisztolyukhoz kell nyúlni. Összeállításunkban megpróbáltuk összeválogatni azon női nyomozókat, rendőrnőket, akiket nem csak briliáns, éles eszük, fantasztikus logikai bukfenceik miatt szeretünk. Válogatásunk nem teljesen szubjektív, igyekeztünk olyan színésznőket-karaktereket összegyűjteni, akik sokáig témát adtak a férfi nézőknek, és jelentősebb internetes táborral bírtak - vagy bírnak, a mai napig.

Harry Makepeace - Glynis Barber

A Dempsey és Makepeace furcsa nevű szőkesége igazi úri hölgy volt, előkelő származású, aki mondhatni a család fekete bárányává vált azzal, hogy meglehetősen furcsa foglalkozást választott. Feladatául először azt kapta, hogy zabolázza meg Amerikából érkezett új partnerét, Dempsey hadnagyot, aki jó szokása szerint először ütött, és csak aztán kérdezett. A 31 részen át történő nevelés természetesen a szokott végeredménnyel zárult, a partnerek meglehetősen közel kerültek egymáshoz, és ebben nem biztos, hogy csak a belső értékeknek volt szerepük, hiszen a szőke, Kleopátra-frizurával körbefogott bájos arc nem csak egy rideg szívű jenkit vett volna le a lábáról.

Glynis Barber moziban sosem kapott különösebb elismerést, jórészt ismeretlenebb filmekben szerepelt, és sajnos a krimisorozat 1986-os befejeztével tévében is csak pár epizódszerepben csillogtathatta meg tehetségét és kedves mosolyát. Természetesen ebből is csak az angol nyelvterületen tévézők részesülhettek, hiszen a jelenleg a Viasaton folyó Halálbiztos diagnózis egyetlen epizódján kívül nálunk más sorozatban nem tűnhetett fel, de az olykor meg-megismételt szériát még mindig ifjonti lelkesedéssel tudjuk nézni.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK