A CBS 2010-ig meghosszabbította az egyik legnépszerűbb showman, David Letterman szerződését - az amerikai televíziózás nagy öregje anyagilag sem fog rosszul járni.

Az ötvenkilenc éves David Letterman még legalább 2010-ig folytathatja késő esti talkshow-ját a CBS-en - ezzel meg is van a biztos nyugdíja, hiszen minden évben 38 millió dollár üti a markát, ami (leírni is sok) több mint 7 milliárd forintnak felel meg. A showman azonban nem csak anyagilag jár jól, de a meghosszabbított szerződéssel nézettségben is ő lehet az abszolút első, hiszen jelenlegi legnagyobb riválisa, Jay Leno, a tervek szerint 2009-ben befejezi pályafutását.

A kettejük közt zajló verseny már elég régóta tart: Letterman eredetileg az NBC-n vitte Late Night című show-ját, aztán, amikor a szintén a csatornán működő Johnny Carson visszavonult, joggal számíthatott arra, hogy ő kapja meg az igen magas presztízsű Tonight Show-t. Az illetékesek azonban inkább Jay Leno mellett döntöttek, így Letterman át is nyergelt a CBS-hez.

1993 óta, Lenóéval egy idősávban vezeti saját műsorát, így természetesen óriási a harc a nézettségért. A legutóbbi szezonban Leno nyert, adásonként átlag 5,7 millió nézővel - szemben Letterman 4,3 millió rajongójával. Leno azonban már 2004-ben bejelentette, hogy 2009-ben visszavonul, show-ját pedig az a Conan O'Brien fogja átvenni, aki a Late Night-ot vezeti Letterman távozása óta.