A 24 producerei nem szívesen látnák Jennifer Anistont a sikersorozatban - az ok igen egyszerű: a hölgy túl híres.

A Jóbarátok Rachelje, Jennifer Aniston állítólag igencsak lázba jött, amikor arról esett szó, hogy esetleg kaphatna egy vendégszereplési lehetőséget a 24-ben: nem csak azért, mert mostanában inkább csak mint Brad Pitt exnejét jegyzik őt a lapok, hanem mert ő maga is nagy rajongója Jack Bauer kalandjainak.

A producerek azonban úgy döntöttek, mégsem tartanak igényt a híres színésznő játékára - az ok éppen abban rejlik, hogy Aniston túl híres. Érdekes indok, hiszen a legtöbb sorozat éppen hogy szeret hírességeket foglalkoztatni, gondoljunk csak arra, hogy hány ismert arc bukkant fel Aniston korábbi sorozatában, a Jóbarátok-ban is (Bruce Willis, Danny DeVito, George Clooney, és még hosszan lehetne folytatni).

Joel Surnow, a 24 egyik producere szerint azonban az, hogy Aniston arcát egyből felismeri minden tévénéző, inkább csak tönkretenné a sztorit. "Egyszerűen nem szerepeltethetjük a show-ban, mert túlságosan könnyen azonosítható. Csak kivinné a nézőket a történetből, át egy másik valóságba" - nyilatkozta.

Aniston tehát csak amolyan brechti elidegenítő elemként szolgálhatna a sorozatban, az alkotóknak azonban korántsem ez a céljuk, inkább azt szeretnék, ha a sztori minél hihetőbb lenne. Nem a színésznő egyébként az első ismert arc, akit eltanácsoltak a 24-től: Ben Stillernek (Gyagyás család, Apádra ütök) például ugyanezért adták ki az útját annak idején.