Űrhajós szerepel a Gyilkos számokban

2006.12.18. 9:00

A magyarul Gyilkos számok címet kapott Numb3rs egyik epizódjában egy, a Holdat is megjárt űrhajós, Buzz Aldrin tűnik fel.

A Gyilkos számok sorozat Killer Chat című részét december 15-én láthatta az amerikai közönség. Ebben a furcsa professzor, Larry Fleinhardt (akit az Ally McBeal főnökeként megismert, Peter McNicol játszik) bekerül az amerikai űrhajósok kiképzőközpontjába, ahol találkozik Buzz Aldrinnel is.

Aldrin volt a második ember, aki - Neil Armstrong után - a Holdra lépett; méghozzá közvetlenül Armstrong után, hiszen mindketten az Apollo 11 űrhajóval utaztak. A Gyilkos számok készítői szerették volna emlékezetessé tenni Larry űrközpontbeli tartózkodását, ezért döntöttek úgy, hogy egy híres űrhajóssal dobják fel a műsort.

Először magát Armstrongot kérték fel a szerepre, de ő visszautasította. Ezután a kishíján csúnya véget ért Apollo 13 egykori kapitánya, James Lovell került sorra - neki egyébként van már filmes tapasztalata, hiszen segédkezett az Apollo 13 című film megírásában is, melyben Tom Hanks játszotta őt. Lovell elvállalta volna a közreműködést, de időegyeztetési problémák miatt végül nem valósult meg a közös munka.

Végül Buzz Aldrin játszotta el a szerepet, annak ellenére, hogy egyetlen epizódot sem látott még a Gyilkos számok-ból - ugyanis leginkább csak a History Channelt és a Fox hírműsorait nézi. Beszélt viszont sok más emberrel, akik látták már a show-t, és mindenki igen jó véleménnyel volt róla. 

A forgatás nem csak Aldrin, de Peter McNicol számára is emlékezetes marad, ahogyan ő fogalmazott: "Aldrin járt valahol, ahol én sosem voltam, és valószínűleg soha nem is leszek. Roppant emlékezetes dolgokat mesélt, nagyon kedves ember, minden percben szerettem vele lenni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK