Az angol műsorvezetők közül Gary Lineker csábította a legtöbb nézőt a képernyő elé.

A több világbajnokságon is játszott, egykori góllövő, Gary Lineker a Match of the Day című futballműsort vezeti a BBC-n. Az adás - nevéhez híven - a nap focimeccsét kommentálja: ez legtöbb esetben az angol liga mérkőzéseit jelenti, de 2006-ban természetesen a vébé-közvetítések vitték el a pálmát.

Valószínűleg ennek köszönhető, hogy Linekerre ez évben 36,4 millió néző volt kíváncsi. A második helyet, 32,9 milliós nézettséggel, Chris Tarrant szerezte meg, aki a brit Legyen Ön is milliomos!-t, vagyis a Who Wants To Be A Millionaire? című műsort vezeti. A dobogó harmadik helyét az ITV reggeli műsorának, a This Morning-nak egyik vezetője, Phillip Schofield foglalja el, 32,4 millió nézővel.

Ez alapján megállapítható, hogy az angolok a negyven év feletti, férfi műsorvezetőket kedvelik leginkább, hiszen a negyvenhat esztendős Lineker mellett, Tarrant és Schofield is ebbe a csoportba tartozik, a maga hatvan, illetve negyvennégy évével. 30,7 milliós nézettséggel csupán a negyedik helyre csúszott be egy fiatalabb hölgy, jelesül a Big Brother Davina McCallja.

A Media Planning Group nevű médiaügynökség szakértője, Jim McDonald arra következtetett a felmérésből, hogy az angol tévénézők pontosan tudják, mit szeretnek, és ragaszkodnak is kedvenceikhez, hiszen a lista első helyein csupa kipróbált és régóta kedvelt műsor, illetve műsorvezető található.