Élőben közvetítik Ford elnök temetését

2007.01.02. 9:00

Szinte minden nagyobb amerikai csatorna közvetíti Gerald Ford amerikai exelnök temetését, illetve az ehhez kapcsolódó gyászszertartásokat. 

Az amerikai tévétársaságok hosszasan tárgyaltak mind a Ford családdal, mind a National Military District nevű szervezettel, amely a washingtoni, állami temetéseket intézi: ennek eredményeképp, a volt amerikai elnök hatnapos gyászszertartásának több elemét is közvetíti a televízió.

A két fő esemény közül az egyik már lezajlott, hiszen a december 26-án elhunyt Ford koporsóját szombaton szállították át Kaliforniából Washingtonba. A ravatalnál számos neves személyiség, köztük a jelenlegi amerikai elnök, George W. Bush is lerótta kegyeletét. Az eseményt több adón is láthattuk, a CNN például a The Situation Room különkiadásában mutatta be a történteket. Az adó egyébként is élen jár a szertartások közvetítésében, hiszen a keddi temetés mellett még egy szerdai megemlékezés is képernyőre kerül náluk.

Forrás: Red Dot

Az ABC kedden a Good Morning America-val kezdi a közvetítést. Az ABC News egyik vezetője, Bob Murphy az esemény kapcsán elmondta: "Ez egy nyilvános megemlékezés, arról az emberről, aki valaha a legfontosabb posztot töltötte be országunkban. A híreket szolgáltató tévéknek kötelességük, hogy közvetítsék a szertartást."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK