Átadták Steve Irwin családjának a természetfilmes haláláról készült felvétel egyetlen megmaradt példányát, a másolatokat megsemmisítették. Steve Irwin felesége közölte, hogy nem mutatják be a videót.

A világszerte ismert természetfilmes tavaly szeptember 4-én halt meg egy víz alatt film forgatása közben, miután szíven szúrta egy tüskés rája. Irwin halála nagy megrendülést váltott ki, mivel a Krokodilvadászként is ismert szakember sokat tett az őshonos ausztrál állatok megismertetéséért - noha módszereit sokan bírálták.

Amikor kiderült, hogy az ausztrál fenegyerek halálát rögzítette a vele dolgozó operatőr, mindenki arra számított, hogy a felvétel rövidesen adásba kerül valamelyik tévécsatornán. Később a Krokodilvadász özvegye, Teri Irwin azonban pár nap múltán úgy nyilatkozott, hogy sosem szeretné a képernyőn látni férje halálát. Most úgy tűnik, hogy a szerencsétlenül járt természetfilmes utolsó munkáját bemutatják, de a dokumentumfilm a végzetes pillanatot nem tartalmazza majd.

http://animal.discovery.com

A gyászoló család

Kiderült, hogy szemben a megszokottal, a felvételből egyetlen kópiát hagytak meg, amelyet - összhangban a család kérésével - nem sokkal karácsony előtt átadtak Steve Irwin feleségének, írja a BBC. Terri Irwin újfent kijelentette, hogy nem engedi, hogy bemutassák az anyagot.