Nyolcvanegy évesen távozott az élők sorából Iwao Takamoto rajzfilmszakember, akinek többek között Scooby Doo figuráját is köszönhetjük.

Ed Benedict és Joseph Barbera után egy harmadik nagy rajzfilmes hagyott itt minket rövid időn belül. Takamoto szívproblémái következtében hunyt el hétfőn, egy Los Angeles-i kórházban - közölte a nyilvánossággal a Warner Bros. Animation nevében a szervezet egyik szóvivője, Gary Miereanu.

Takamoto halála pillanatában ennek a stúdiórészlegnek volt az alelnöke, leghíresebb munkája azonban kétségkívül a Scooby Doo sorozat figuráinak megalkotása volt, még a hatvanas évek végén. A félős kutya alakja mellett a többi karakter megrajzolásáért és személyiségjegyeinek kialakításáért is ő volt a felelős.  

Figuráit azonban láthattuk más rajzfilmekben is, az ő keze munkáját dicséri például a Jetson család kutyája, Astro vagy a Frédi és Béni-ben néha feltűnő zöld űrlény, a Great Gazoo. Takamoto egyébként a Disney stúdiónál kezdte pályafutását, ahol olyan egész estés rajzfilmek megalkotásában is segédkezett, mint a Hamupipőke vagy a Pán Péter.