Kordával és Harsányival keresgél az MTV

2007.01.15. 10:02

Az ötvenéves Magyar Televízió Harsányi Leventével és az ötvenéves pályafutását ünneplő Korda Györggyel az elmúlt ötven év legkedveltebb daláról rendez országos szavazást a nézőknek.

Országos szavazással, nagyszabású szórakoztató műsorsorozat keretében választja ki az elmúlt fél évszázad legjobb magyar slágerét az idén májusban 50 éves Magyar Televízió. A Csináljuk a fesztivált! január 26-án, pénteken kezdődik és június 1-jén,  pénteken élő koncerttel ér véget. A két műsorvezető Harsányi Levente és az 50 éves énekesi pályáját ünneplő Korda György.

Mindent a közönség dönt el: elsőként azt, hogy melyik az a 144 dal, amely induljon a vetélkedőben. A szavazás eredményei alapján az MTV a dalokat január 26-ától minden pénteken eredeti formájában, archív felvételek felhasználásával, Korda és Harsányi műsorvezetésével vetíti. Több szűrés után végül kialakul a döntő 12-es mezőnye, amelyből a nézők kiválaszthatják az elmúlt 50 év legjobb magyar slágerét.

Tavaly az [origo] Álomsláger-választásán olyan dalok jutottak be a Top 10-be, mint a Valami véget ér a Bonanza Banzaitól, Presser Gábor Nagy utazás-a, a Republic 67-es út-ja, a Tankcsapda Mennyország Tourist-ja vagy a Gyöngyhajú lány az Omegától - a győztes végül Máté Péter Elmegyek című szerzeménye lett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK