Nehezen végeznek a Maffiózókkal

2007.01.15. 10:40

Sopranóék nem búcsúznak könnyen, a korábbi tervekkel ellentétben még egy részt hozzácsapnak a Maffiózókhoz.

Egy sikersorozat esetében természetes, hogy alkotói nehezen hagyják abba a munkát - a Maffiózók-nál ez azonban fokozottan érvényesnek tűnik: a forgatások során számtalan akadály merült fel, de ezek elhárulása után is húzzák-vonják az alkotók, nem akarják abbahagyni a munkát.

Először is, már a hatodik szezonra azt mondták a készítők, hogy az lesz az utolsó. Aztán mégis meggondolták magukat, de új évadba már nem vágtak bele, helyette fél megoldást választottak: mindössze nyolc epizódot akartak még rögzíteni, amolyan levezető jelleggel. Ekkor viszont hosszú bérharc bontakozott ki a pénzemberek és a színészek között, két szereplővel csak az utolsó pillanatban sikerült megegyezni.

Végre elkezdődhettek a munkálatok, amikor a főszereplő, James Gandolfini karambolozott robogójával, ami miatt el kell halasztani a forgatást. A Tony Sopranót alakító színésznek nem lett ugyan komolyabb baja, térdsérülése miatt mégsem tudott filmezni körülbelül két hónapig. Így az eredetileg januárra ígért záróepizód márciusra csúszott.

A sorozat ötletgazdája, David Chase most kitalálta, hogy nyolc helyett kilenc részből álljon az utolsó, csonka évad. Már az időpont is megvan, hogy mikor búcsúztatnák Sopranóékat - kérdés, hogy ezúttal valóban be tudják-e tartani. A nézők - a tervek szerint - április 8-án láthatják a Maffiózók utolsó részét az HBO-n.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK