Tévéseknek is járt Golden Globe

2007.01.16. 8:42

A filmes szekció mellett a televíziós szakma legjobbjait is díjazták a keddre virradóra megrendezett Golden Globe-gálán.

Ahogy az ilyen díjak esetében lenni szokott, a tévés szekcióban külön díjazták a vígjátéki és drámai alkotásokat, valamint a minisorozatokat. A drámai sorozatok versenyéből a Grace klinika került ki győztesen, amely immár szokásosnak tűnő riválisain (például a 24-en és a Lost-on) kerekedett felül.

A vígjátéki kategóriában - legalábbis nekünk, magyaroknak - meglepő győzelem született: a Betty, a csúnya lány amerikai változata, a Salma Hayek által futtatott Ugly Betty vágta zsebre a díjat, olyan vetélytársakkal szemben, mint a Született feleségek vagy a tavalyi Emmy-t elnyerő The Office.

Egyébként maga a csúnya lány, vagyis a főszerepet játszó America Ferrera is megkapta a díjat, az ő párja (vagyis a legjobb komikus színész) egy nagy visszatérő, Alec Baldwin lett. A drámai színészek közül dr. House, azaz Hugh Laurie bizonyult a legjobbnak, a színésznők versenyéből pedig az RTL Klubon A főnök címmel vetített The Closer főszereplője, Kyra Sedgwick került ki győztesen.

A minisorozatoknál, nem meglepő módon az Elizabeth I vitte el a pálmát, amely már a 2006-os Emmy-átadón is tarolt: a stáb akkor kilenc díjat vihetett haza, most a legjobb minisorozat mellett a címszereplő, Helen Mirren és az egyik mellékszerepben domborító, Jeremy Irons is megkapta az elismerést.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK