Elhunyt a Gazdagok és szépek sztárja

2007.01.18. 8:52

Távozott Darlene Conley, akit leginkább a Gazdagok és szépek című szappanopera főgonoszaként ismerhetett a közönség.

Vasárnap, hetvenkét éves korában hunyt el Darlene Conley, aki több tévésorozatban, szappanoperában megcsillogtatta tehetségét. A színésznőt Los Angeles-i otthonában érte a halál, három hónapja diagnosztizált gyomorrákjának következményeként - tudatta a nyilvánossággal Conley szóvivője, Eva Demirjian.

Conley legismertebb munkája a Gazdagok és szépek divatmoguljának, Sally Spectrának a megformálása volt - 1988-ban csatlakozott a sorozathoz, és egészen haláláig játszott benne, alakításáért kétszer jelölték Emmy-díjra. Bár a szappanoperában intrikus, erőszakos nőt játszott, kollégái mind kedvelték, azt mondják, hihetetlenül jó humora volt.

Más műsorokban is láthattuk őt, a hetvenes évektől kezdve ugyanis rendszeresen szerepelt naponta jelentkező sorozatokban. Egyszer azt nyilatkozta, hogy "ez a legjobb műfaj arra, hogy a nők egy bizonyos kor után is csinálhassanak valami feltűnőt". Ennek megfelelően szerepelt többek között az Ármány és szenvedély-ben és a The Young and the Restless-ben is.

Más jellegű sorozatokban is szívesen foglalkoztatták, feltűnt például a Gyilkosság, mondta a hölgy című Miss Marple-sorozatban vagy a rendőrös Cagney és Lacey-ben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK