Izraeli sorozatot dolgoz fel az HBO

2007.01.22. 10:16

Izraeli alapanyagból készít sajátos drámát az HBO, Gabriel Byrne-nel a főszerepben.

Az In Treatment (eredetileg BeTipul) munkálatai már jóval korábban elkezdődtek, de az HBO 2006-ban még nem kívánta műsorára tűzni a sorozatot, annak ellenére, hogy nem csak a pilot, de már további négy epizód is elkészült belőle. A csatorna most mégis rendelt még negyven, egyenként félórás részt, így az In Treatment most már "valódi" sorozattá avanzsált.  

A történet középpontjában egy mindenki által kedvelt, és jó szakembernek tartott pszichológus-terapeuta áll, aki azonban gyökeresen másként viselkedik munkaidőn kívül: saját problémáira nemigen talál megoldást. Az ellentmondásos dokit Gabriel Byrne játssza, akit többek között A vasálarcos D'Artagnanjaként vagy a Szent Lajos király hídja eretnek papjaként ismerhetünk.  

A sorozat egyik producere - és néhány epizód írója-rendezője - Rodrigo Garcia lesz, aki a Sírhant művek vagy a Carnivale - A vándorcirkusz pár részével már letette a névjegyét az HBO-nál. A producerek között ott találjuk egyébként az egykor Marky Mark néven ismert Mark Wahlberget és az eredeti, izraeli sorozat rendező-producerét, Hagai Levit is.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK