Összevonásra készül az MTV

2007.01.22. 14:33

Összevonnák a Magyar Televízió regionális és hír főszerkesztőségét; az ezzel kapcsolatos elképzelésekről a menedzsment kedden tájékoztatja a közalapítvány kuratóriumi elnökségét.

"A munkaszervezet folytatódó korszerűsítésének jegyében tervezett lépés logikus, hiszen mindkét főszerkesztőség döntően hírműsorokat készít" - jegyezte meg Holub Katalin, hozzátéve, az összevonás után "egységes irányítás alatt, költséghatékonyan, és ugyanolyan minőségi újságíró-szakmai szempontok szerint" készülhetnek a regionális és országos híradók. Szólt arról is, hogy jelenleg kétszer akkorák egy műsorperc előállítási költségei a regionális főszerkesztőségben, mint a hír főszerkesztőségben, s míg az előbbiek a műsorfolyam egy százalékát adják, addig a költségek tizede jut rájuk.

A menedzsment elképzelései szerint a hír főszerkesztőség irányítaná a három saját, tevékenységét megújító vidéki stúdió - a szegedi, a pécsi és a miskolci - munkáját, míg a budapestit "magába olvasztja a központi Híradó"; s ettől a lépéstől rögtön megtakarítást is várnak. Például oly módon, hogy "egy-egy fővárosi rendezvényen két MTV-s stáb már nem lesz jelen". A debreceni és a soproni regionális hírműsorok továbbra is külső gyártásban készülnének - közölte a szóvivő.

KAPCSOLÓDÓ CIKK