Hogyan működik a közös politikai szövetség, hogyan tudja Magyarország felhasználni a fejlesztési pénzeket, mit kell tennünk, hogy európai színvonalon élhessünk? Ezekre a kérdésekre igyekszik válaszolni a Duna Televízió február 3-án induló, Eurométer című integrációs magazinjával.

A szombat délutánonként jelentkező műsor beszámol a legfrissebb uniós hírekről, konkrét esetekkel illusztrálva bemutatja a szakpolitikákat a mindennapi életben, beszámol a környező országok integrációs folyamatáról, illetve feltárja a csatlakozás után bekövetkezett változások pozitív és negatív oldalát is.

A műsor készítői az ígéretek szerint figyelmet fordítanak a közérthetőségre, hiszen az uniós intézmények működését, jogalkotását, jogköreit, feladatait nehéz egyszerűen és érdekesen bemutatni, túlságosan bonyolultnak, a mindennapi élettől elvonatkoztatottnak tűnnek.

Az Eurométer 48 adásából tíz alkalommal egy-egy olyan külső helyszínről jelentkezik majd, ahol a regionális szempontból érdekes kezdeményezéseket lehet bemutatni, vagy éppen a határon átnyúló együttműködés érdemel figyelmet. A 26 perces magazinműsor házigazdája Szántó Georgina és Pap Zsolt lesz.