Krimisorozat miatt haragszik az Opus Dei

2007.01.25. 14:26

Az Opus Dei nevű katolikus csoport rosszallását fejezte ki a BBC egyik krimisorozata miatt, amely rossz színben tüntette fel tagjait.

Az Opus Dei mind világi, mind bizonyos egyházi körökben kétes megítélésre tett szert, sokan ugyanis hatalmi szerepet tulajdonítanak a csoportnak, főként a Vatikán bankjában végzett vezető tevékenysége miatt. Így nem csoda, ha a szervezet különféle összesküvés-elméleteknek is tárgyává vált, a BBC Waking The Dead című sorozatában pedig egy csúnya gyilkosságban vesz részt.     

Ez utóbbi esetben természetesen puszta kitalációról van szó, a csoport vezetői azonban így is megorroltak a műsort leadó csatornára. Az Opus Dei a fiktív események bemutatását is rágalomnak tartja, a BBC-t pedig a vallás megsértésével vádolja, amiért a hétvégén sugárzott két epizódban rablóként és gyilkosként tüntette fel a csoport tagjait.

A nézők mindenesetre nem vélekedtek ilyen szigorúan, ezt jelzi az is, hogy a vasárnapi (tehát a később vetített) részre mintegy 7,2 millióan voltak kíváncsiak. A BBC részéről egy szóvivő elmondta, hogy hivatalos panasz még nem érkezett a csatornához, de amint ez is megtörténik, úgy természetesen lebonyolítják "a szokásos procedúrát".

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK