A rasszista botrány szenvedő alanya, Shilpa Shetty végül is jól keveredett ki az ügyből: ő nyerte meg a vasárnap lezárult Celebrity Big Brothert.

Mondhatni, hogy fordítva sült el a rasszistának mondott lakótársak terve: a döntőre éppen a két színesbőrű résztvevő - Shetty mellett Jacko testvére, Jermaine Jackson - maradt bent, akik közül végül az indiai színésznő nyerte meg a játékot, a szavazatok 67%-ával. Shetty, mikor megtudta a jó hírt, nagyot sikoltott, majd egyből azt kérdezte: "Vicceltek velem?" Ezután sírva fakadt, de immár örömében - nem úgy, mint a korábbi napokban.

Shettyt lakótársai ugyanis folyamatosan piszkálták és megalázták származása miatt - a botrány középpontjában a színésznő legnagyobb ellenlábasa, a valósághősből sztárrá vált Jade Goody állt. A nézők azonban Shetty mellett álltak ki, a műsort leadó Channel 4-hoz és az Ofcom médiafigyelőhöz több tízezer panaszos levél érkezett, melyek nagy része rasszizmust emlegetett.

A két lányt együtt is jelölték kiesésre, Shetty akkor még nagyobb arányban nyert, mint most vasárnap, a közönség 82%-a ugyanis mellette szavazott. A házból kikerült Goodyt azóta is támadja nem csak a média, de a feldühödött tömeg is - olyannyira, hogy a lány állítólag már öngyilkosságon is gondolkodott, és most is pszichiáterhez jár.   

Shetty egyébként nem csak erkölcsileg, de minden bizonnyal anyagilag is jól jár a győzelemmel: frissen felfogadott ügynöke, Max Clifford szerint a színésznő a rá váró szerződésekkel akár egymillió fontot is kereshet, csupán a következő évben.