Elmérgesedett a helyzet a Grace klinika nyíltan meleg dokija, vagyis T. R. Knight és egyik kollégája, Isaiah Washington között, aki nem tolerálta a színész nemi irányultságát - egyes források szerint Knight azt fontolgatja, hogy kiszáll a sorozatból.

A sorozatban Burke doktort alakító Isaiah Washington még októberben buzizta le színésztársát, a George O'Malley bőrébe bújt T. R. Knightot: állítólag az igen pejoratív, ezért jobbára tabunak számító "faggot" szót használta rá. A Golden Globe sajtókonferenciáján, amikor az újságírók rákérdeztek, Washington tagadta tettét, de megint kimondta a tiltott szót - igaz, más kontextusban, hiszen csak azt bizonygatta, hogy nem hívta Knightot buzinak.

Knight erre hazugsággal vádolta kollégáját, a The Ellen DeGeneres Show-ban is megvédte a maga igazát. Az ügyből hatalmas botrány kerekedett, a melegek jogait védő szervezetek sorra tiltakoztak, a Gay and Lesbian Alliance Against Defamation nyilvánosan is elítélte Washingtont: "Amikor Washington kimond egy ilyen melegellenes szót - mindegy, hogy a forgatáson vagy a sajtó képviselői előtt teszi -, akkor sokkal rosszabbat tesz annál, mint hogy egyszerűen ellenséges környezetet teremt a stáb tagjai között" - nyilatkozta a szervezet elnöke, Neil Giuliano.

A Grace kliniká-t sugárzó ABC-hez tiltakozó levelek sora érkezett, hogy távolítsák el Washingtont a sorozatból - ehhez képest most mégis a szenvedő alany, vagyis Knight bújhat ki orvosi köpenyéből. Legalábbis ez a pletyka ütötte fel fejét az interneten, egy nyilatkozó pedig ezt mondta Knightról a The Scoop magazinnak: "Úgy érzi, hogy mérgező és egészségtelen lett a légkör. Szerintem a dolgok változnak és ő maradhatna, de mostanra már azt tervezi, hogy otthagyja a show-t."

A magazin természetesen felhívta a színész szóvivőjét, aki először nem kívánta kommentálni az esetet. Aztán mégis visszahívta a szerkesztőséget, és közölte velük, hogy a történet "teljes mértékben, ezer százalékig hamis".