Vasárnap este irány a fotel!

2007.01.31. 14:04

A kereskedelmi célcsoportnál és a teljes lakosságnál változatlanul erős a Fókusz és a Barátok közt - bele sem merünk gondolni, mi lenne, ha Barabás Éva feltűnne a Rózsa presszóban, vagy Palika Tildával vezetné egyszer a magazinműsort. A TV2 a vasárnapi hírműsorával és a Naplóval ért el jobb eredményt, de a teljes lakosságnál is vezet az RTL Klub. Az m1-en a rendőrségi hírekre és a régi dalokra, az ATV-n pedig a Névshowr-ra figyelnek sokan.

Az év negyedik hetében nem változtak számottevően az erőviszonyok. Az RTL Klub továbbra is a legkedveltebb hazai csatorna, a tévézők 26,8 százaléka választja általában a műsorait. A TV2 a teljes lakosságnál 21,4, az m1 14, a Viasat pedig 5,3 százalékot szerzett. A 18 és 49 éves kor közti nézőknél, azaz a kereskedelmi célcsoportban 5,5 százalék az RTL előnye a TV2 előtt. Este, főműsoridőben száz fiatalabb nézőből 33 az RTL műsorait figyeli, 26 a TV2 kínálatánál köt ki, heten az m1-re merednek, hatan a Viasatnak szavaznak bizalmat, a többi néző pedig a kisebb csatornákra bízza magát.

A legkedveltebb műsorok listájára új szereplő ritkán kerül fel, különösen nem a dobogóra. Múlt héten is igen erős volt a Barátok közt - Fókusz tengely, pénteken 2,44 millió magyar figyelte megszeppenve a síró-zokogó Berényi Claudiát. A TV2 a Tények vasárnapi adásával tudott megkapaszkodni a legnézettebb műsorok közt, noha a Napló is jól szerepelt ezúttal, kétmillió néző választotta (célcsoportban kicsivel a Cobra 11, a germán rendőrök nyertek). Bár mi szeretjük az újabb, igényes, amerikai sorozatokat, a teljes lakosságnál ezek nincsenek az élmezőnyben: A szökés 1,3 millió nézőt érdekelt (annak ellenére, hogy igen hosszas szöszmötölés, szervezkedés és pechszéria után végre elindultak kifelé a fiúk), az NCIS 1,15 milliót, a Lost egymilliót hozott, a Született feleségek pedig még ennyit sem, és akkor még nem is szóltunk a Gyilkos elmék-ről, az Odaát-ról vagy a 4400 félbevágott pilotjáról.

Az élen persze a két nagy kereskedelmi régi műsorai állnak, az m1 a Kékfény-nyel, a Csináljuk a fesztivált című, régi anyagból összegyúrt új műsorával, illetve a Réztábla a kapu alatt című olasz sorozattal vitte túl az egymilliós határt.

Ezúttal az ATV múlt heti toplistájára is vethettünk pár pillantást: a Névshowr kereken félmillió nézőt szórakoztatott , Fásy Ádám műsora, a Zeneexpressz 288 ezer magyarnak okozott vizuális és auditív örömöt, az Esti frizbi pedig 271 ezres nézettséget ért el - ezek természetesen nézőszámban és közönségarányban is erősek a csatorna átlagához képest, azaz az ATV a sok politikai tartalom ellenére a szórakoztató műsorokkal ér el jobb nézettséget. A Friderikusz Most legerősebb napján 140 ezres nézőszámot produkált, ez vélhetően magasabb lesz a héten, a miniszterelnök rendszeres jelenléte miatt.

A Viasat háziversenyéből ugyanazon műsorszámok emelkednek ki, mint korábban: A helyszínelők közel félmillió, a New York-i helyszínelők közel 400 ezer, A küzdelem törvénye című film pedig szűk 300 ezer nézőt érdekelt huzamosan.

A Duna tévé büszkeségeihez is hozzáférünk: múlt héten a Dankó Pista című magyar film keltette fel nagyobb számban a tévézők érdeklődését, 234 ezren látták. A csatorna Híradó-jából a legerősebb estén 174 ezer néző informálódott, az Őfelsége kapitánya is közel ennyi tévézőt érdekelt.

port.hu

Jolie vasárnap este volt képernyőn

A kereskedelmi célcsoportban elért eredmények persze jobban érdeklik a kereskedelmi csatonákat: 18-49-ben is egyeduralkodó a Barátok közt, trónkövetelő a Fókusz. Hogy vasárnap este elképesztően sokan ülnek a képernyők előtt, az eddig is tudtuk, de most harmadik lett az Osztály vigyázz című film, negyedik a Tomb Raider első része - mindkét alkotás egyszerre futott, este nyolctól - előbbi az RTL-en, utóbbi (ki hinné?) a TV2-n. Százból 43 fiatal tévézőt érdekelt Fábry és a dekoratív nővérkék show-ja, az amerikai (és német) sorozatok pedig erősebbek a célcsoportban, mint a teljes lakosságnál. A Jóban-rosszban négyszer megverte nézettségben a Legyen ön is milliomos!-t, egyszer Vágó István kvíze nyert - meg nem erősített információk szerint rövidesen el is tűnik a képernyőről a szép kort megélt műveltségi vetélkedő.

Teljes lakosság:

Műsor Nézőszám, ezer SHR%
1. Barátok közt (RTL Klub) 2448 47,3
2. Fókusz (RTL Klub) 2329 45,5
3. Tények (TV2) 2122 43,1
4. Napló (TV2) 2045 38
5. Híradó (RTL Klub) 1783 38,6
6. Esti showder (RTL Klub) 1735 46
7. Legyen ön is milliomos! (RTL Klub) 1724 34,3
8. Activity (TV2) 1715 34,3
9. Walker, a texasi kopó (TV2) 1703 38,7
10. Osztály vigyázz! (RTL Klub) 1701 31,4


Forrás: AGB Nielsen

Kalmár Csaba

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK