A Szempont című riportműsor jövő szerdán, február 21-én rajtol az MTV-n. Az egyik cél alighanem az, hogy megtartsa az m1 Híradó-jának 8-900 ezer nézőjét, hogy ne kapcsoljon át menten a néző a Fókusz-ra vagy a TV2 szappanoperájára. A narrátor Szilágyi Tibor lesz, a zenét Novák Péter szerezte.

M. Kiss Csaba 2006 júliusában távozott a TV2-től: a Napló korábbi riportere gyakran helyettesítette Havas Henriket a reggeli Mokká-ban is. M. Kiss korábban már dolgozott a köztévénél, ám elmondása szerint akkor azért váltott, mert úgy vélte, hogy a kereskedelmi tévék jelentik a haladást. Az MTV-hez visszatérve első feladata a Kékfény megújítása volt, 2006 őszétől. A bűnügyi magazin új koncepcióval jelentkezett, növelte nézőszámát, így a múlt héten 926 ezren figyelték - de akadt hét, amikor egymillió fölött végzett.

Mint az [origo]-nak elmondta, a Szempont című riportműsor indulása nem jelenti azt, hogy elhagyná a Kékfény-t, tervei szerint mindkét műsor elkészítésében részt vesz, miközben heti kétszer lesz képernyőn. Hogy miben lesz más az új műsor, mint a Napló? "Mindenben különböznek. Csak annyiban hasonlítanak majd, hogy mindkettő riportműsor. Több témánk lesz, egy főtéma mellett. Markáns, egyéni jegyekkel igyekeztük felruházni, a témákat pedig két riporter dolgozza fel, különböző megközelítésből" - újságolta.

Az adásokat meghatározó főtéma érdekes módon az interneten fut tovább, mert a Szempont "tévés" végével, mikor a műsor lekerül az m1-ről, a weben folytatódik, az MTV honlapján lehet követni a témában szakértő vendéggel folytatott beszélgetést. A sztorira lehet reagálni az interneten, és a heti adások főtémája egy héttel később visszatér a képernyőre.

"Öröm volt látni, hogy milyen sok jelentkező akadt, mikor munkatársakat kerestünk. Jött új ember Friderikusztól, ahogy az RTL Klub XXI. század című műsorától is" - fűzte hozzá M. Kiss, akit még a műsorstruktúrában megcsípett sáv sem kedvetlenít el. A riportműsor igen erősnek tartott ellenfelekkel küzd majd a nézettségért, ugyanis szerdánként a Híradó után kezd (ami nagyon jó), de az RTL Klubon a Fókusz fut ekkor (ami hetek óta a második legnézettebb műsorelem a hazai nézőknél), a TV2-n pedig az egyre izmosabb Jóban-rosszban hömpölyög.

"A Kékfény felfutóban van, ez látszik. A Szempont-nak pedig jó lesz ez a sáv, mert nehéz ellenfelek közt edződhet. Bemelegítésnek mindenképp jó, mert ha itt helytáll, akkor bárhová be lehet tenni" - vélte, mikor a nézettségi elvárásokról faggattuk.