Naponta több millió embert vonz a Belle de Jour nevű internetes napló, amelyet állítólag egy londoni callgirl vezet - a Channel 4 tévésorozatot tervez a műből. 

A Belle de jour már korábban is felhívta magára a szakértők figyelmét, a blogban ugyanis nem csak a diplomás prostituált változatos szexuális életébe tekinthetünk bele, de az anyag - főként gazdag utalásrendszerének köszönhetően (a cím is egy Bunuel-filmre utal) - irodalmilag is megállja a helyét. Nem csoda, hogy viszonylag hamar megjelent könyv formájában (magyarul Belle de jour - Egy luxuskurtizán erotikus kalandjai), sőt megkapta az előkelő Guardian-díjat is. 

Más kérdés, hogy a blogot valóban egy prostituált vezeti-e: a névtelen szerzők felkutatására specializálódott Don Foster szerint a szöveget egy San Franciscó-i újságírónő írta, de a szerző kiléte máig rejtély. Persze a dologban nincs semmi új, hiszen a meglehetősen hasonló témájú, a századelőn nagy port kavart Egy kis bécsi kurva emlékezései írójáról, Josephine Mutzenbacherről is kiderült, hogy valójában Felix Salten, a Bambi alkotója áll mögötte. 

De visszatérve a sikerblogra, a könyv megjelentetése után nem kerülhette el a megfilmesítést sem. A történetből a Channel 4 tévésorozatot tervez, bár az csak a késő esti sávban mehetne, ha nem finomítják a szókimondó, illetve érzékletesen leírt kalandokat. A csatorna szóvivője szűkszavúan csak annyit mondott a műsorral kapcsolatban: "Még nagyon messze vagyunk attól, hogy adásba menjen." Azt viszont már lehet tudni, hogy a prostituált szerepét Billie Piperre bízták, aki leginkább az itthon Ki vagy, doki? címmel vetített Doctor Who női főszereplőjeként lehet ismerős.