Századeleji Vészhelyzet indul

2007.02.20. 11:02

Eredeti feljegyzések, naplók alapján készítettek egy orvosi sorozatot, egy kórház 1906-os évéről.

A Casualty 1906 - címének megfelelően - az 1906-os esztendőbe repíti vissza a tévénézőket. Láttunk már sok ilyet, a mostani ötlet eredetisége viszont abban rejlik, hogy valóban megtörtént eseményeket mesél el, kórházsorozat formájában. A tévéfolyam ugyanis korabeli orvosi rendelvények, feljegyzések, naplórészletek felhasználásával próbálta rekonstruálni a Royal London Hospital 1906-os évét.

A sorozat olyannyira a valóságra koncentrál, hogy az akkor és ott dolgozó orvosok nevét is megkapták a szereplők, csak az egykori páciensek nevét kellett megváltoztatniuk a készítőknek. A jeleneteket azonban nem a ma is működő, London egyik központi kórházának számító intézményben forgatták, hiszen a jelenlegi szolgáltatások mellett nem is lehetett volna a korabeli atmoszférát megteremteni - az alkotók választása tehát egy korábban bezárt liverpooli kórházra esett.

A sorozat pilot epizódját még tavaly decemberben vetítette a BBC, ami meglepetésre, több mint ötmillió nézőtt vonzott a képernyő elé. Így a csatorna természetesen megrendelte a Casualty 1906 többi részét is, egyelőre hat epizódot. A főnővér szerepében egyébként Cherie Lunghit láthatjuk, aki a nyolcvanas években olyan alkotásokban tűnt fel, mint az Excalibur vagy A misszió.    

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK