Megújult az MTV Kultúrháza

2007.02.21. 8:54

Új, fiatalosabb köntösben jelentkezik az MTV meghatározó kulturális magazinja: február 19-től modernebb arculat és dinamikusabb szerkesztés jellemzi a műsort.

Az indulás óta eltelt két és fél év alatt a Kultúrház készítői sok ezer órányi tudósítást, riportot és interjút tártak az m1 és m2 csatorna nézői elé. A közönség, úgy tűnik, szereti is a műsort, hiszen 2006-ban átlagban több mint 200 ezren nézték (jórészt közép- és felsőfokú végzettségűek) az m1-en, annak ellenére, hogy ott a késő esti sávban megy. A kulturális magazin egyébként a továbbiakban is ugyanabban az időben látható (az m1-en hétfőtől péntekig, este 11 után, az m2-n pedig hétfőtől vasárnapig, este héttől és kilenctől), "csak" tartalmilag újult meg.

Február 19-től ugyanis más szerkesztési elv jellemzi a műsort: a korábban meghatározó stúdióbeszélgetéseket az eddigieknél több külső riport szakítja meg, és nagyobb szerepet kapnak a műsorvezetők is, akik hétről hétre egy-egy témát követnek nyomon. Ezen a héten Erdős Gábor például egy természetfotóst kísér el afrikai útjáig, Galambos Péter a színház-finanszírozási vitákra figyel, Rózsa Péter a budapesti zsidónegyeddel, Winkler Nóra pedig egy fiatal divattervező csoporttal foglalkozik egy hétig.

Ami marad a régi, az a műsorvezetők hozzáállása, amelyről Winkler Nóra így nyilatkozott nemrégiben: "Rendkívül élvezem, mert a legkevesebb módosítást kell hozzá elvégeznem magamon. Szinte soha nem kaptam olyan belső visszajelzést, hogy ezt vagy azt, így meg úgy a Kultúrház-ban nem lehet kérdezni, mondani."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK