A Viasat 3 szépen csendben, évről-évre erősíti pozícióját a tévék versenyében, miközben gyakran nem nézettség, hanem minőség alapján döntenek a sorozatok vásárlásakor. A következő hónapban három újat mutatnak be, de mi megelőzzük őket.

A Viasat 3-at sokan csak a Helyszínelők-sorozat alapján azonosítják be, de a csatorna szerencsére tesz arról, hogy változzon ez a kép - erre utal az is, hogy három új, amerikai sorozatot is megvettek. Lesz egy tiniknek, fiatalos felnőtteknek való, lesz egy tipikusan női széria és egy olyan, mely egy kaszinó életéről szól - azaz a sorozatrajongóknak minden bizonnyal újabb heti programjuk akad. Azt sem érdemes elfeledni, hogy egy ideje már a Viasat 3-on megy az utóbbi idők egyik legkedveltebb, s egyben legjobb családi sorozatának, a Szívek szállodájá-nak a legújabb évada.

Természetesen a régebbi, már megszokott arcok is visszatérnek a csatornára. Horatio Caine napszemüvegét nem csak az ismétléseket adagoló RTL-en láthatjuk: a Miami helyszínelők negyedik évada már múlt hét óta ismét megy a Viasaton, mint ahogy nemsokára plasztikai sebész fronton is beerősít Miami, hiszen rajtol, a szintén nem bóvli Kés/alatt negyedik évada. De nézzük inkább, milyen új, Magyarországon alig, vagy egyáltalán nem ismert sorozatok indulnak a csatornán a következő hetekben - és milyen réteg kattanhat rá.

Veronica Mars

Eredeti cím: Veronica Mars

Lelőhely: Idehaza a Viasat 3-on április 7-től, szombat délutánonként, Amerikában a CW-n.

Hol tart? Jelenleg a 3. évadát tapossa.

Népszerűség: Amellett, hogy az egyik legkevésbé nézett, alig 2,25 millió nézővel hetente, rajongótábora mégis masszív és elszánt, konok és fanatikus, ami a DVD-eladásokon is meglátszik. Igazi kultuszsorozattá nőtte ki magát.

Miről szól? Veronica Mars egy átlagos szőke, csinos tinédzser, akinek a múltjában sötét dolgok lappanganak, nem véletlenül lett az egykor, iskolatársai között népszerű lányból partvonalra sodródott, magányos farkas. Emellett legjobb barátnője is gyilkosság áldozata lett, és édesanyja távozásával egyedül maradt egykor seriff édesapjával, akinek szívesen és olykor kéretlenül is besegít a magánnyomozó praxisába. Amellett, hogy minden egyes epizódban megjelenik az amerikai gimnazista "kőkemény" élete, melyet kisebb-nagyobb rejtélyekben történő nyomozások tarkítanak, még egy egész évadon áthúzódó, nagy gyilkossági ügy is gazdagítja a képet. Az esetbe Veronica édesapja is belebukott seriffként, azaz van mit törleszteni.

Kinek ajánljuk? Mindenkinek. Lánynak, fiúnak, öregnek, fiatalnak egyaránt. Tipikusan olyan sorozatról van szó, amit nem szabad a felszínről ítélni, hiszen első látásra egy sima tinisorozatnak tűnik, míg második látásra egy sokszor látott nyomozós sablont fedezhet fel benne a néző. Nos, azt javasoljuk, hogy a harmadik és negyedik látásig is érdemes eljutni, hiszen a Veronica Mars valóban egy tini-nyomozós sorozat, de hihetetlenül intelligens forgatókönyvével és remekül megírt párbeszédeivel könnyedén kitör a már-már unalmas tiniskatulyából, és a nyomozós szálak sem a sokszor unásig ismételt Helyszínelők-ével mutatnak párhuzamot. Ki hinné, hogy egy egyszerű (egyszerű?) középiskolában ennyiféle nyomoznivaló eset akad!