Szőke nők a friss sorozatokban

2007.03.02. 15:46

Las Vegas

Eredeti cím: Las Vegas

Lelőhely: Idehaza a Viasat 3-on március 16-tól, péntekenként 22.00-tól, míg Amerikában az NBC sorozata.

Hol tart? A negyedik évad közepén jár a széria, de ősztől jön az ötödik.

Népszerűség: Heti 8,5 milliós nézőszámával közepesen népszerű sorozatnak számít, de a megélt négy (öt) évad magért beszél, ilyen kort százból csak egy sorozat ér el.

Miről szól? Egy Las Vegas-i kaszinóhotelről, a Montecitoról, valamint annak biztonsági főnökéről, Ed Deline-ról, akit egy ismert moziszínész, James Caan alakít. Persze, mellette ugyanúgy megtalálhatóak a biztonsági őrök és egyéb kaszinói munkások (krupiék, pincérek és vendégeket kísérő hölgyek), akik köré fonódnak a történetek hétről-hétre, igazán látványos képi világ kíséretében. Egy kaszinó biztonsági főnökének természetesen rengeteg a dolga, hiszen a csalók kiszűrésen, a nagypénzű vendégek kényeztetésén kívül mindenféle extrém dologgal is meg kell küzdenie.

Kinek ajánljuk? Akit érdekel egy, a nagy többség számára ismeretlen világ, hisz valljuk meg, hogy még a kaszinóba járók sem mondhatják el magukról, hogy napi rendszerességgel jutnának el Vegasba. Bármennyire is zártnak tűnik a tér és hiába hisszük azt, hogy egy kaszinóban nem történhet sok érdekes dolog, ennek cáfolására a majd' száz epizód a példa, hiszen a hollywoodi találékonyságnak úgy tűnik nincs párja, ha a történetek kiagyalásáról van szó. Akadnak bűntények a sorozatban, de ettől még nem krimisorozatról van szó. Akadnak apró-cseprő kaszinói teendők, melyek később nagyobb biztonsági problémává növik ki magukat és mindenféle számunkra, egyszerű halandók számára elképzelhetetlen zűr és jópofa esemény, melyeket vétek lenne kihagyni. Az embernek az ötletgazdagságot látva az az érzése támad, hogy jó írók kezében még a gyulai húskombinát sertésrészlegének a belső munkahelyi életét is ilyen pezsgővé lehetne tenni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK