Megvannak a legnagyobb szexszimbólumok

2007.03.02. 9:19

Keresték, megtalálták: a Channel4 tévécsatornához beérkezett szavazatok alapján Angelina Jolie lett minden idők legnagyobb szexszimbóluma - az élmezőnyben nem született nagy meglepetés.

A britek szerint Angelina Jolie minden idők legnagyobb szexszimbóluma - nem nagy meglepetés, hiszen a színésznő (a Blikk szerint) csak az utóbbi három évben tizenegyszer végzett hasonló listák élén. Párja, Brad Pitt sem panaszkodhat, hiszen ő az ötödik lett a mostani szavazáson: csak egy férfi előzte meg, de ő is már harminc éve halott. A második helyet ugyanis Elvis Presley kaparintotta meg - a rajongóknak feltehetőleg nem az utolsó éveiben járó, alkoholtól felpüffedt énekes járt a fejükben, amikor leadták voksukat.

A harmadik helyre egy Elvishez hasonló ikon, a mindössze harminchat évesen elhunyt Marilyn Monroe került, őt pedig egy mai szépség, Beyoncé követi, akit énekesnő létére egyre többet láthatunk a filmvásznon (legutóbb a Dreamgirls-ben). A tízes lista további része is - egyetlen hely kivételével - az elvártak szerint alakult, hiszen a hetediktől a tizedik helyig olyan sztárok követik egymást, mint George Clooney, Kylie Minogue, Johnny Depp és Scarlett Johansson.  

A meglepetés csak Brad Pitt követőjénél állt elő, a hatodik helyen ugyanis nem egy hús-vér ember, hanem egy számítógépes figura, jelesül Lara Croft végzett - jó szerepléséhez nyilván az is hozzájárult, hogy a kalandjaiból készült filmben Angelina Jolie személyesítette meg. A rajzfilmkedvelők viszont csalódottak lehetnek, hisz örök favoritjuk, Jessica Rabbit (Roger nyúl a pácban) merészen kivágott ruhája csak a 87. helyre volt elég.

A vártnál jobban szerepelt viszont az épp leköszönő brit miniszterelnök, Tony Blair, aki 65. helyével olyan kultfigurákat is megelőzött, mint Jim Morrison (68.) vagy a híres sanzonénekes, Serge Gainsbourg (70.). Születtek még érdekes helyezések, a Star Trek Picard kapitánya, vagyis Patrick Stewart például éppen maga mögé utasította Sharon Stone-t (59., illetve 60.), a Vogue által az ezredév modelljének választott Gisele pedig, ezen a szavazáson csak a 92. lett.

A száz jelölt közül a legkevesebb szavazatot Alan Titchmarsh kapta. Ebben nincs semmi meglepő, Titchmarsh ugyanis egy profi kertész, aki a legtöbb ember számára unalmas műsort (Gardener's World) vezet a BBC második csatornáján - legfeljebb néhány háziasszony és botanikustanonc kaphatott remegve a mobiljához, hogy sms-ben szavazzon kedvencére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK