A TV2 jégtáncos show-ját pénteken a célcsoportban leverte egy hongkongi akciófilm, de a teljes lakosságnál már a korcsolyázók nyertek. A csatorna erősen bánkódhat az Egy a 100 ellen hervasztó adatai miatt, ellenben örülhet, mert a Hősök első része a 18-49-es célcsoportban első lett.

A teljes lakosságnál változatlanul uralkodik a legjobb estéjén 2,23 millió magyart szórakoztató Berényi-klán, semmi nem veszélyezteti pozícióját - a második helyzett Tények is kétmillió néző alatt maradt. A Napló-val a TV2 még feljegyezhette magának a bronzérmet is, negyedikként viszont már a Gálvölgyi-show zárt. A Sztárok a jégen szombati kisdöntőjén 1,84 millió magyar siratta meg Rubint Réka távozását, de hasonló nézettséget hozott az Activity is. A hetedik helyre az RTL bekormányozta a Fókusz-t, utána a Hősök első része található. A Top 10-be befért még a Jóban-rosszban egy epizóddal és a Cobra 11 vasárnapi része is.

De hol van Sváby? - kérdezhetnénk, és meg is tesszük: az Egy a 100ellen a 15. helyre volt elég a legjobb napon, 1,58 millióan figyelték szerdán, ami azt jelenti, hogy a Napló-ról kvízre váltó tévés nem véletlen volt talpig feketében az első héten, a műsor még nem ellenfele a Barátok közt-nek. A Viasaton már lefutott Miami helyszínelők a 20. helyen - de legalább 33 százalékos közönségaránnyal - nyitott az RTL. A Született feleségek-et viszont százból csak 24-en nézték, kicsit sápadtnak, betegnek tűnnek az asszonykák.

Kereskedelmi célcsoport

Nagy szenzáció nem volt tehát a héten a teljes lakosság nézettségi adatait böngészve, ugyanis azt sejteni lehetett, hogy az Egy a 100ellen nem fogja egyből lenyomni a magabiztos és népszerű Berényi Mikit. A méregdrága kvíz szomorú adatain bánkódó TV2 alighanem vasárnap este villanyozódott fel, mert a Hősök első része 41,8 százalékos közönségarányt ért el, 1 millió 8 ezer nézőt a célcsoportban. A 18-49-es kategóriában hosszú hetek-hónapok óta semmi nem tudta megverni a Barátok közt-öt, ez a bravúr most sikerült a Heroes-nak: a különleges képességekkel megáldott, levitációval, időmegállítással kísérletező emberek ennek ellenére nem dőlhetnek hátra elégedetten, mert csütörtökön már Fábryval mérkőznek - az Esti showder-t a Bk, a Hősök-et pedig az Egy a 100ellen vezeti fel, ami nem mindegy.

A célcsoportban tehát a TV2 megcsípte az első helyet, de aztán öt pozíciót foglal el az RTL: ott a Barátok közt, a Gálvölgyi-show vagy a Fókusz. A nagy kampányt kapott Miami helyszínelők az RTL-en 35 százalékos közönségaránnyal futott, azaz hiába ismétlés, sokan nem látták a Viasaton, vagy nem is fogják a kábelcsatorna műsorát. A legnézettebb hírműsor a fiataloknál ezúttal is az RTL-es Híradó volt. Az Egy a 100ellen viszont legjobb napján is 28 százalék alatt maradt, ami a 18. helyre volt elég - ennél aggasztóbb lehet a stábnak, hogy pénteken például csak 22,8 százalékos közönségaránnyal ment. A napivá lett Áll az alku anno ennél mindenképp jobban nyitott.

M1

A kereskedelmi célcsoport Top 30-as listáján nincs MTV-s műsor, de a teljes lakosságnál sem sikerült elérnie az m1-nek egymilliós nézettséget. A csatorna legkedveltebb műsora a múlt héten a Kékfény volt, 957 ezer néző követte (összehasonlításképp: az RTL-en a Mónika-show 1,54 milliós nézettséggel futott a legerősebb délutánon). 915 ezren figyelték feszülten az ötöslottó sorsolását az m1-en.

Viasat 3

Természetesen a Miami helyszínelők hozták a legtöbb nézőt, közel 520 ezret. A vegasi kollégák nyomozásain 452 ezer magyar tévéző izgult, de a Mi kell a nőnek? is 300 ezer felett végzett.

ATV

A csatornán a vasárnap esti sáv a legnépszerűbb, itt váltja egymást a Névshowr és az Esti frizbi. Ezúttal Hajdú Péter beszélgetős bulvárműsora volt soron, átlagban 452 ezren figyelték, a kábeles, tévét néző háztartások bő 13 százalékában ez ment. Friderikusz legjobb eredménye 206 ezer néző volt, de Fásy Ádám is kétszázezer felett zárt a Zeneexpressz című műsorral.

Duna tévé

A csatorna heti kínálatából a legtöbb néző a Balkezes angyal című magyar vígjátékon derült, ezt 191 ezren figyelték. A pénteki magyar futballbajnoki őrületes, drámai izgalmai 153 ezer tévézőt láncoltak a készülékhez, Derrick magabiztos fellépésének pedig közel ugyanennyien tapsoltak.

Kalmár Csaba