Míg a TV2 a Hősök-re és más, sci-fi-jellegű sorozatok mindent elsöprő inváziójára alapozza a márciusi tévés idény kezdetét, addig az RTL Klub sokkal szélesebb spektrumból merít, hiszen egy közel sem tipikus nyomozós sorozatot, egy vérbő szappanopera-paródiát és egy gyomorba markoló tűzoltós drámát kínál tavaszra, a friss termékek közül.

A választék viszonylag színes, és remekül lefedi a nézők elképzelt ízlésvilágát, hiszen, aki csak önfeledt szórakozásra és vicces intrikákra vágyik igazi amerikai sztárparádéval körítve, annak a Címlapsztori lehet a kedvence - ennek eredeti címét nagyon rutinosan és szándékosan elhallgatja a csatorna, de mi szemrebbenés nélkül eláruljuk. Akinek elege van már a Helyszínelők-sorozat képi világából, a papírmasé karakterekből és az állandó pörgésből, annak a kifejezetten nézőtaszító című Dr. Csont lesz a jussa, míg aki igényes, kritikailag elismert, igazi fekete humorú drámával szeretné pótolni a Sírhant Művek végeztével támadt űrt, annak a Ments meg! szolgál heti betevőül.

Hosszabb pihenőre mentek a Lost szigetlakói, miközben magukkal vittek vagy egy tucatnyi megválaszolatlan kérdést, és ugyancsak szeptemberig várnia kell azon nőknek, akik mélyen belenéznének Wentworth Miller szép és okos szemeibe vagy kuncognának Dominic Purcell vicces kis füleit látva, ugyanis A szökés is szünetel. Van helyettük Vészhelyzet, Grace klinika, Cobra 11 és a többi - de nézzük, hogy mit is tudnak ezek az új sorozatok, ássunk le a részletekig!

Címlapsztori

Eredeti cím: Ugly Betty

Lelőhely: Itthon március 17-től, szombatonként, 19.00-től az RTL Klubon lesz látható - Amerikában az ABC vetíti.

Státus: Itthon most indul, míg az USA-ban eddig 16 rész ment lesz az első évadból.

Népszerűség: Meglehetősen kedvelt, talán a 2006/07-es tévés évad egyik legnagyobb meglepetése. Legutóbbi epizódját 13,66 millióan látták az USA-ban, és ezzel a 13. legnézettebb sorozat volt, és a Hősök mögött a második legnézettebb új sorozatként jegyzik.

Miről szól? Valószínűleg itthon mindenki előtt ismert a népszerű dél-amerikai telenovella története (nálunk Betty, a csúnya lány címmel futott), melyet később megannyi országban feldolgoztak, például a TV2 még most is vetíti a Lisa csak egy van-t, mely a német remake. De a Viasat sem hátrált meg, és ők a Lety, a csúnya lány-nyal rukkoltak elő - ezt a telenovellát Mexikóból importálták. Mindegyik sorozatban közös, hogy egy tipikus rút kiskacsa áll a középpontban - és mint a legtöbb helyen, Amerikában is, hősnőnk egy népszerű divatmagazinnál lesz asszisztens, és természetesen szinte a munkába lépésének napján megindul az ugráltatása. A néző megsajnálja, rokonszenvezni kezd vele, drukkol neki - azaz nézi, és ez a lényeg. Szerencsére azonban az RTL magyar címének megfelelően nem (csak) Betty áll a sorozat középpontjában, hanem az Ördög Pradát visel című filmből is megismert kegyetlen divatvilág, melynek megannyi intrikája ugyancsak fontos szerepet játszik a sorozatban.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik még nem unják az ismert és sok bőrrel rendelkező történetet, és azoknak is, akiknek már a könyökén jön ki az elnyomott Betty tanmeséje, hiszen az amerikai verzió bizony csavarral szolgál. Mondhatni műfajparódiát kínál a nézőnek, mely egy percre sem veszi magát komolyan, és remek görbe tükröt állít a szappanopera műfaja elé. A sorozatot sokak szerint megérdemelt kritikai siker követte, aminek jele, hogy többek között az Amerikában dolgozó külföldi tudósítók is megszavazták Bettynek, illetve az őt alakító America Ferrarának a legjobb női főszereplőnek járó Golden Globe-díjat. A legtöbb rajongó egyenesen odáig merészkedett, hogy a Született feleségek-hez hasonlítsa a sorozatot.