Ments meg!

Eredeti cím: Rescue Me

Lelőhely: Az FX kábeltévés csatorna Amerikában, idehaza pedig először az AXN mutatta be a sorozatot, majd az RTL Klub kezdte el adni március 8-tól, csütörtökönként 23.25-ös kezdési időponttal.

Státus: Amerikában már három évadon van túl a sorozat, és a negyedik évad nyáron kezdődik.

Népszerűség: Kábelcsatornához és a nem kommersz témához képest elég kedvelt, 3,1 millióan látták a sorozat harmadik évadának zárását.

Miről szól? Tűzoltókról, illetve a tűzoltók életéről. De nem ám csodálni való hősökről, az emberfeletti mutatványokról és a rossz helyen lévő emberek állandó, folyamatos kimentéséről, hanem sokkal inkább egyszerű munkás emberek munkahelyi és magánéletéről. Azt eddig sem gondolta senki, hogy a tűzoltók élete pompa és csillogás, viszont a Ments meg!-ben a szakma igazi árnyoldala is feltárul előttünk. A főszerepben Tommy Gavin (Daniey Leary) áll, aki a munkájától való folytonos félelemben él, miközben még egy meglehetősen stresszes válással is meg kell küzdenie, ugyanis felesége három gyermekével elhagyta őt. Miközben láthatjuk, hogy Tommyt hogyan emészti el a munkája, természetesen a tűzoltó őrs munkájába is betekintést nyerhetünk, többek között kiderül az is, hogy egy újoncnak milyen megpróbáltatásokkal kell szembenéznie.

Kinek ajánljuk? Azoknak nem, akik felhőtlen szórakozásra vágynak. Azoknak sem, akik a munkahely poklából hazatérve, a lábukat lógatva szeretnének kikapcsolódni, egy zacskó csipsszel és egy jéghideg dobozos sörrel kezük ügyében. Olyan ember nyilván nincs, aki a tévét nézve egy depressziófolyamra kíváncsi, de mégis azt mondanánk, hogy ők a célközönség. Azok, akik azt hiszik, hogy nekik a legrosszabb - ők rádöbbenhetnek, hogy van lejjebb. Szerencsére a Ments meg!-ben is jelen van a humor, általában a meglehetősen sötét fajtából, de remekül oldja az idővel egyre sötétebb hangulatát a sorozatnak. A Ments meg!-ben nem hősök szerepelnek, hanem egyszerű emberek, akik semmi hasonló nem mutatnak azokkal a tűzoltókkal, akik szeptember 11-e után a lapok címoldalain szerepeltek. Egyszerűen csak a munkájukat végzik, és életüknek a nézőre kifejtett hatása is maradandó.