MTV: havi egymillió euró lakbérre

2007.03.12. 11:08

Körülbelül havi egymillió euró lesz a Magyar Televízió új, óbudai székházának bérleti és üzemeltetési díja - közölte Csorba Mária, a közszolgálati médium sajtómenedzsere.

"Az új konstrukcióban 2009-től az átlagos havi díj, amely magában foglalja a bérlet és az üzemeltetés költségét is, 993 ezer euró" - nyilatkozta Csorba Mária sajtófőnök, hozzátéve, a díj az uniós fizetőeszköz inflációjának mértékében emelkedik.

Tájékoztatása szerint a Bojtár utcai új gyártóbázis költsége "várhatóban azon a szinten lesz", mintha 2009 nyara után továbbra is több telephelyre szétdaraboltan működne a társaság; utalt arra, hogy a megállapodás révén az MTV modern keretek közé kerülhet, ráadásul százmilliós megtakarítása származhat a közlekedési és kommunikációs költségek csökkenéséből.

Március másodikán írták alá az MTV és a Millenniumi Média (MM) Kft. képviselői azt a hosszú távú ingatlanbérleti szerződést, amely alapján az MTV a III. kerületi, Bojtár utcai ingatlankomplexumba költözik; mint akkor tudatták, a szerződés 22 plusz 18 évre szól. Az MTV az első szakasz letelte után dönthet arról, hogy folytatni kívánja-e a bérleti jogviszonyt az MM Kft.-vel. November 22-én vált ismertté, hogy eredményesen zárult az MTV székházának felépítésével és üzemeltetésével megbízott cég eladására a tulajdonosi jogokat gyakorló a Kincstári Vagyoni Igazgatóság által kiírt tender.

A kormány 2004 nyarán döntött úgy, hogy magántőke bevonásával épül fel a Magyar Televízió új székháza Budapesten, Óbudán, a Bojtár utcában. Az építkezés és a technológiai fejlesztés költségét akkor mintegy húszmilliárd forintra becsülték. A kormányzat 2005-ben több határozatában döntött arról, hogy a Millenniumi Média Kft. tulajdonában álló ingatlanon valósuljon meg az MTV új székháza és gyártóbázisa.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK