Gianni az [origo]-nak elmondta, tévészerepléseiről rengeteg visszajelzést kapott, pozitívat és negatívat egyaránt. Aztán még hozzátette: "Hála istennek, nem semlegesek az emberek." A pozitív tartalmú üzenetek jobbára egy olyan emberek szóltak, aki olasz létére kiválóan megtanult magyarul (holott ugye tudjuk, hogy milyen nehezen is tanulható meg a nyelvünk), a másik oldal pedig - a nyelvrontás lehetőségétől félve - azon mérgelődött, hogy Gianni esetenként komikus szóhasználata esetleg pongyolaságra sarkallhatja a tévénézőket is. Mindenesetre Gianni nem "tolakodik" a képernyőre, ha éppen akad felkérés, azt örömmel veszi, ha pedig nem, akkor is remekül elfoglalja magát étterme irányításával. Mint elmondta, sok műsorötlete lenne, de ezek inkább csak tippek arra vonatkozóan, hogy az olasz tévétől milyen licenszeket lehetne megvásárolni.

Visszatérve a nyelvi nehézségekre, a Viasat3 PR-menedzserétől, Varró Balázstól megtudtuk, hogy Gianni és a csatorna másik új műsorát, a Hot sztárkvíz-t vezető Cooky esetében sem az volt az elsődleges szempont, hogy külföldi legyen a műsorvezető: "Mi olyan karaktereket kerestünk, akik illenek egy-egy műsor zsáneréhez" - közölte. Varró Balázs az [origo]-nak azt is elmondta, nem félnek attól, hogy az új házigazdák nyelvi nehézségei esetleg visszavethetik a műsort, hiszen mindketten folyamatosan fejlesztik nyelvtudásukat - ugyanakkor a csatorna e két műsoron kívül egyelőre nem tervezi külföldi szereplő felléptetését.     

Gianni bizony valóban szépen megtanult magyarul, ezt mindenki hallhatja, aki bekapcsolódik a Tuti Fuvar-ba: az első adás során nem mondott semmi olyat, ami nevetésre késztette volna utasait vagy a nézőket - legalábbis nem használt nagyon fura szókapcsolatokat, egyébként poénkodott eleget. Gianni elmondása szerint, nyelvi képességei akár adásról adásra is változhatnak, de nem feltétlenül pozitív irányba: sok minden függ ugyanis attól, hogy az embernek milyen napja van -, ha például épp valami gondja van, természetes, hogy nem tud annyira koncentrálni, többet hibázik. Szerinte általánosságban attól is függ a beszédkészség, hogy milyen gyakran kerül képernyőre - mielőtt a TV2-től átment az m1-hez, tartott egy nagyobb szünetet, így a Kell egy férfi-ban újra hozzá kellett szoknia a szép magyar beszédhez.