Kettőjükkel némiképp szemben áll a harmadik "nagy külföldi", Fekete Pákó, aki ugyan rendszeresen feltűnik ilyen-olyan műsorokban, de aligha hihető, hogy bárkinek lenne bátorsága rábízni egy műsor vezetését - főleg, miután botrányt botrányra halmoz azzal, hogy mindenkit leköcsögöz vagy épp, ha úgy tartja kedve, élő adásban letolja a gatyáját (még januárban, a Mokká-ban).

Arról még nem is beszéltünk, hogy Pákó, bár 1996 óta él Magyarországon, még mindig nem tanult meg érthető szinten magyarul - pedig eredetileg nemzetközi jogot tanult nálunk (a nigériai állam ösztöndíjával), csak miután kirúgták, kezdte el feldolgozni a magyar mulatós zene gyöngyszemeit. Pákó egyébként hatéves kora óta zenél, hazájában több profi zenekarban is kongázott (vagyis valószínűleg dzsembézett, hiszen ez a konga afrikai megfelelője).      

Fekete Pákó legutóbb a Legyen ön is milliomos! nőnapi különkiadásában borzolta a kedélyeket, amikor is a tíz legsármosabb magyar férfi között tűnt fel a játéktéren. Sőt, nem csak feltűnt, de be is került a Vágó Istvánnal szemben a székbe - igaz, csupán sajátos játékstílusának köszönhetően: Pákó a műsorvezetőnek ugyanis elárulta, hogy a sorkérdéseknél mindig az A, B, C, D sorrendet pötyögte be, aztán egyszer csak szerencséje lett. Pákót illetően, sokan viccelődnek nyelvtudásával, a Kész átverés egyik adásában például hasonló, értelmetlen kérdéseket tettek fel neki, egy álinterjú során: "Hogy éli meg az ember, különösen, amikor Afrikában is ilyen nagyon meleg van, hogy tavaly ilyenkor két ember?" - amikre Pákó aztán lelkiismeretesen válaszolt, legjobb tudása szerint.

A magyar tévécsatornákon, saját készítésű műsorokban fellelhető külföldiekről szólva, meg kell még említenünk a TV Paprika kínai szakácsát, Wangot is, aki az Ez nekem kínai! című műsorban tanítgatja a nézőket hazája konyhaművészetének fortélyaira. A show-t alapvetően a Gasztropuccs botrányos párosa, Kozi és Döme vezetik, így Wang mester beszédstílusán nincs sok mód nevetnünk - ő egyébként három éve tart tanfolyamokat a budapesti séfjelölteknek, csak épp 2007 elejéig kamerák nélkül tette ezt. Pontosabban feltűnt már például az Esti showder-ben is, de saját műsort csak Magyarország első számú gasztronómiai csatornáján kapott.

Apats Gábor