Jön a Szökés harmadik évadja

2007.03.23. 8:20

A Fox bejelentette, amit úgyis tudhattunk: a Szökés-nek lesz harmadik évadja is - a régi börtöntöltelékek maradnak, de lesz néhány új szereplő is.

A sorozat sikere után nem csoda, hogy a készítők folytatják, a nálunk Szökés címmel vetített Prison Break-et: a börtönből megszökött testvérpár kalandjai átlagosan 9 millió nézőt vonzanak a képernyő elé, csak az Egyesült Államokban. Az első évad egy cliffhangerrel ért véget (a rabok épp megszöktek), ahogyan a második is egy hasonlóan izgalmas és kétes kimenetelű szituációval végződik - ebből kell majd kinőnie a harmadik szezonnak.

A műsor egyik producere, Paul Scheuring elmondta, világosan tudják, merre tartanak a sorozattal. A harmadik évaddal kapcsolatban annyit elárult, hogy itt is egy új koncepciót vezetnek be, ahogyan előzőleg a börtönbeli eseményeket váltották a bujkálás izgalmai. A régi szereplők többsége megmarad, de új karaktereket is bevonnak a történetbe: egészen pontosan négy új szereplő lesz (két férfi és két nő), akik közül egyik sem amerikai - Scheuring szerint ezzel a sorozat mintegy nemzetközivé válik.

Ezzel párhuzamosan bővülnek a forgatási helyszínek is, a Chicagóban forgatott börtönjelenetek után, a második évadra Dallasba helyezte át székhelyét a stáb - alapvetően a harmadik szezonban is itt marad, de több időt tölt el Floridában és Luisianában is. A munkálatok a tervek szerint májusban kezdődnek el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK