Összesen száznégy televíziós műsor verseng az idei Kamera Hungária fesztiválon, amely március 29-én kezdődik Pécsett - közölte a rendezvény szervezője csütörtökön, a baranyai megyeszékhelyen.

"Az idén hetedik alkalommal sorra kerülő fesztiválra minden eddiginél több, 532 pályamű, ezzel mintegy 19 és félezer percnyi anyag érkezett. A 25 tagú zsűri ebből választotta ki a versenyprogramban szereplő pályamunkákat" - mondta Csermely Ákos.

Tizenhárom kategóriában adnak át elismeréseket, lesz közönségdíj is, az Aranyszarvas, és idén először, a 104 versenyműből egy megkapja a Szociális és Munkaügyi Minisztérium alapította Esélyegyenlőség-díjat. Az idei Kamera Hungáriának három témája van: 50 éves a televíziózás, ezen kívül az esélyegyenlőség és a digitalizáció.

A jubileum alkalmából, a Hamar Zsolt vezette Pannon Filharmonikus Zenekar a fesztivál ideje alatt a pécsi Széchenyi téren ad koncertet a fél évszázados tévés alkotások zenéiből és klasszikus művekből. Ugyanitt jégpálya is épül, melyen a TV2 Sztárok a jégen című produkciója is látható lesz - tette hozzá Csermely Ákos.

A szervező szólt arról, hogy a napi egy-két premier vetítése mellett sor kerül szakmai konferenciákra, a szórakoztató programok keretében pedig több tucat hazai előadóművész lép színpadra. A fesztivál díjátadó gálaestjét április 4-én este Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában tartják.