Több hónapos fejlesztés eredményeként március 26-tól megújult struktúrával és az ehhez igazodó, modernebb látványvilággal jelentkezik a Duna Televízió Híradója.

A 18 és 19 óra között jelentkező Hírórá-ban a klasszikus értelemben vett híradón túl helyet kapnak a gazdaság, a kultúra és a sport hírei, a műsorban emellett meghívott szakértők segítségével igyekeznek megvilágítani az aktuális közéleti témák hátterét.

A műsorral együtt megújult arculat fogadja a nézőket, mely a tervezők szerint visszafogott, ám mégis elegáns, és jól illeszkedik az európai kulturális televíziókból megismert látványvilághoz.

A Híróra nem klasszikus, épített díszletből, hanem egy, a legmodernebb technikával felszerelt virtuális stúdióból jelentkezik. Ennek egyik hatalmas előnye, hogy a számítógépes technika segítségével elkészített díszlet bármikor megváltoztatható, így például ünnepnapokon vagy rendkívüli híradások esetén a megszokottól eltérő látványvilág fogadja a nézőket.

A díszletet hárman - Balogh Balázs, Gárdos János és Misetics Mátyás - tervezték, a kivitelezést a Duna Televízió kreatív vezető producere, Rendes Zoltán koordinálta.

A vizuális változtatásokhoz új főcímzene is társul, amely a híradók megszokott hangzásvilágát a klasszikus kórusművek elemeivel ötvözte. Zeneszerzője Gömöri Zsolt.