Ma kezdődik és április 1-jéig tart a Kamera Hungária Műsorfesztivál Pécsett. Idén rekordszámú nevezés érkezett.

Rekordszámú (532) nevezés, mintegy 19 és fél ezer percnyi anyag érkezett a hetedik Kamera Hungária 2007 Televíziós Műsorfesztivál felhívására.

25 tagú zsűri választotta ki a versenyprogramban szereplő pályamunkákat. A nevezők között képviseltetik magukat az országos, a helyi és a tematikus csatornák, valamint jelen vannak műsoraikkal a produkciós cégek és az egyéni alkotók, illetve a határon túli műsorkészítők is.

A száznégy döntős alkotás egyötödét az MTV nevezte az idei Kamera Hungária fesztiválra. A versenyprodukciókat 2007. március 29.-április 1. között tekinthetik meg az érdeklődők. A fesztivál díjátadó gálaestje április 4-én este 19 órakor lesz Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában.

Az idei Kamera Hungáriának három témája van: 50 éves a magyar televíziózás, az esélyegyenlőség és a digitalizáció. 

A hagyományokhoz hűen, idén is lesznek szakmai programok: alkotói fórumok, beszélgetések, visszaemlékezések, díszelőadások, premiervetítések, konferenciák és kötetlen baráti összejövetelek. A médiaoktatás hazai intézményeiből is érkeznek diákok, s a szemle során a televíziózás gyakorlati műhelymunkáját prezentáló vetélkedőkön - Riporter kerestetik, Hírgyártás, avagy Hír-esek vagyunk - mérik össze tudásukat és rátermettségüket. A szórakoztató programok keretében pedig több tucat hazai előadóművész lép színpadra.