Lövöldözés a gyerekek díjkiosztóján

2007.04.02. 9:11

Március 31-én hirdették ki a Nickelodeon által alapított Kids Choice Awards nyerteseit, a díjátadót követő bulin azonban egy fegyveres banda is tiszteletét tette.

Idén már huszadszorra adták át a Kids Choice Awards díjait, melyet a gyerekek szavazata alapján kaphat meg egy-egy műsor, illetve tévés, filmes személyiség. Az ifjú rajongók az interneten keresztül voksolhatnak kedvenceikre, tizenhat kategóriában: a szavazók száma idén már a 26 milliót is elérte.

A szombati, Los Angeles-i gála azonban kis híján tragédiába torkollott: egy ötfős banda ugyanis tüzet nyitott a résztvevőkre, amikor nem akarták beengedni őket a díjátadót követő partira. Szerencsére nem történt komolyabb baj, három tinédzser megsérült ugyan, de egyikük sincs életveszélyben. Az afterpartyt egyébként már nem a Nickelodeon, hanem a gála egyik résztvevője szervezte, így azon hírességek nem léptek fel, körülbelül kétszáz fiatal volt jelen, amikor az eset történt. 

Maga a díjátadó egyébként rendben lezajlott, Justin Timberlake vezetésével. A tévés produkciók kategóriájából a tengerentúli Megasztár, vagyis az American Idol került ki győztesen, míg a gyerekek kedvenc rajzfilmjének a SpongyaBob Kockanadrág bizonyult. A legjobb tévés színésznek Drake Bellt választották az ifjú rajongók, akit a Drake & Josh című ifjúsági sorozat egyik címszereplőjeként kedveltek meg; az ő párja, vagyis a legjobb tévés színésznő a Disney Hannah Montana című sorozatában játszó Miley Cyrus lett.

A mozifilmek közül a Karib-tenger kalózai második részét szerették meg legjobban a gyerekek - az animációs alkotások kategóriájából itt a Táncoló talpak került ki győztesen. A könyvek mezőnyében nem született nagy meglepetés: a díjat tavaly is hazavivő Harry Potter-sorozat zsebelhette be újra az elismerést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK