A Millenáris Teátrumban rendezik meg április 14-én a Miss Universe Hungary 2007. évi döntőjét, amelyet a Magyar Televízió élőben közvetít.

A tájékoztatón megjelent a magyar döntőbe bekerült huszonegy lány, valamint több zsűritag, köztük Szipál Márton fotóművész.

A Miss Universe Hungary versenyre több mint ezer lány jelentkezett - tájékoztatta az újságírókat Geszler Dorottya, a verseny majdani műsorvezetője, aki maga is egy szépségverseny jóvoltából lett ismert személyiség. Végül huszonegy került a döntőbe, amelyre már javában készülnek, túl vannak a fotózáson, ruhapróbán, közös kirándulásokon.

A magyar döntőre felkészítő ötnapos tábor április 5-én kezdődik egy üdülőfaluban, ahol Gerényi Kata koreográfus vezetésével gyakorolják a mozgást, és Schobert Norbert módszere szerint étkeznek. A "profi" zsűri tagjai többek között Sütő Enikő, Ungár Anikó, Fenyő Iván, Szipál Márton és a már említett fitnesztréner. A közönség számára az online szavazás már április 8-án elindul a www.mtv.hu honlapon.

A győztes képviselheti Magyarországot a Mexikóban rendezendő világdöntőn, amelyet 125 országban közvetítenek élőben. Az egy hónapos mexikói felkészülés mellett a fődíj egy autó. A Miss Universe Hungary amerikai verseny, jogtulajdonosa Donald Trump, a híres amerikai milliárdos. A versenyt először 1952-ben rendezték meg Amerikában. Mára közel 90 ország lányai vesznek részt a megmérettetésen.