Sztárok a jégen: estek-keltek

2007.04.04. 14:47

A TV2 jégtáncos show-ja pénteken csak a teljes lakosságnál tartotta magát, a kereskedelmi célcsoportnál viszont mindössze 23,5 százalékkal futott a műsor, ami a költségvetéshez és a felhajtáshoz képest gyenge - igaz, szombaton már javítottak valamit a korcsolyázó médiaszemélyiségek, bár ekkor a szintén halovány Címlapsztori volt az ellenfél. A TV2 egy francia vígjáték sikerének örülhetett, az RTL meg annak, hogy a fél lakosság jól ellenne egy olyan tévékészülékkel, mellyel csak a Barátok közt-öt és a Szeszélyes című produkciót lehet fogni.

27,3 százalékos átlagos nézettséggel továbbra is az RTL Klub a legkedveltebb hazai tévécsatorna, mivel a teljes lakosságnál négy százalékkal előzi meg a TV2-t. Az m1 műsora általában százból 13 bekapcsolt készüléken fut, miközben bő 6 százalék választja a Viasat kínálatát. A kereskedelmi célcsoportnál az RTL 29,2, a TV2 pedig 23,7 százalékot szerzett. Figyelemre méltó, hogy a 18 és 49 évesek közt a Viasat már nem csak este, főműsoridőben veri az m1-et, hanem nappal is - igaz, csak egytized százalékot vert az MTV egyes számú adójára, de ez akkor sem okozhat örömet a deklaráltan nem csak fiataloknak dolgozó Magyar Televíziónál.

A kereskedelmi célcsoportnál a TV2 által vetített Taxi című film harmadik része száguldott az élre, persze vasárnap este (ekkor valamiért mindenki a tévé előtt ül). Innen aztán erős RTL-es sorozat figyelhető meg, nyolc műsorral következik a piacvezető: a Barátok közt igen erős, 48,7 százalékos közönségarányt ért el pénteken, ragyogóan ment a Túszjátszma, a Szeszélyes (simán verte a Hősök-et, láthatóan ez nem Amerika), az Elvarázsolt kastély című vígjáték, a Vészhelyzet. Győzikére a célcsoport harmada figyelt (a showman Freit gyűrte le százezer nézővel), és hasonló közönségaránya volt a Miami helyszínelők-nek vagy az újabb (régi) Jackie Chan-filmnek. A Jóban Rosszban szerdán 34,6 százalékkal futott, a Napló nagyjából úgy teljesített, mint a Cobra 11.

A Sztárok a jégen szombaton 27,3 százalékos közönségaránnyal ment, már ez sem izmos eredmény egy ilyen költséges produkciótól, de pénteken még haloványabb volt: ekkor a bő kétórás műsor 23,5 százalékot csinált, ami azt jelenti, hogy négy fiatal tévézőből legfeljebb egy időzött a korcsolyát húzó színészek-zenészek-táncosok produkciója előtt, a többiek nagy része egy amerikai akcióthrillerre tapadt.

Teljes lakosság

Nem volt kétség, a nagyobb kategóriában újfent nyert a Barátok közt (2 millió 30 ezer néző figyelte dermedten a csütörtöki részt), második lett a Csonka Bandival és Fábry Sándorral felálló Szeszélyes, míg a TV2 taxija a harmadik pozícióba érkezett be. Szerdán erős volt a Jóban Rosszban, 1,67 millió nézőt vonzott, a Napló pedig elporolta a Cobra 11-et. Győzikére 1,6 millióan figyeltek, a Sztárok a jégen-re szombaton 1,44 millióan.

Az Egy a 100 ellen változatlanul gyengélkedik: pénteken csak 1,1 millióan nézték (22,7 százaléka a tévé előtt ülőknek), ami kilenc előtt valamivel nem túl jó adat. Úgy tűnik, hogy nem Sváby kvíze lesz az, amivel a TV2 elcsábítja a Rózsa presszó eseményeit figyelő sokaságot, különösen nem azon a héten, mikor az elcsábított Zsuzsa magára hagyja a láthatóan öngyilkosságot fontolgató, komoly érzelmi válságba kerülő Andrást.

agb

M1

Az MTV egyes számú csatornája esetében újfent a Kékfény volt a legnézettebb műsor, de miközben korábban voltak egymillió feletti adatok, ezúttal csak 880 ezren figyelték a bűnüldöző szervek áldozatos munkájáról és a gonosztevők rémséges tetteiről készült összeállítást. 800 ezer néző fölött teljesített A tévé ügyvédje és az Életképek, nem is beszélve a lottósorsolásról, ami azért nem tekinthető túl művészi egységnek. Az m1 Híradó-ját szerdán nézték a legtöbben, közel 700 ezren. A Krém 575 ezres nézettsége sem túl meggyőző.

Viasat 3

A harmadik legkedveltebb kereskedelmi csatorna a Miami helyszínelők új részével aratott, közel félmillióan lesték. A vegasi kollégák 435 ezres érdeklődést okoztak, de a Szexikamera is hozott bő 300 ezer tévézőt (jórész talán férfiakat) a Viasatnak. Jó közönségaránnyal futott még a Bizonyíték nélkül, A vörös bolygó, ahogy a hétfő esti A férfi fán terem is 10 százalék körül mozgott.

ATV

Szokás szerint hétvégén volt erős a csatorna: az Esti frizbi 287 ezres átlagos nézőszámot produkált, a kábeles háztartások bekapcsolt tévéinek 10 százalékán futott a bulváros talkshow. A szombat esti Zeneexpressz 10 és 11 közt 238 ezer magyart perdített táncra, egy órával korábban pedig bemutatkozott a Humorbajnokság, közel 200 ezres nézettséggel. Friderikusz hétfőn volt viszonylag erős, ekkor 140 ezer tévéző figyelte közéleti műsorát.

Duna tévé

Derrick örök és elpusztíthatatlan, a megfontolt germán nyomozóra 345 ezren kapcsoltak, és a kalandozók fele meg is nézte a múlt heti epizódot. A Kár a benzinért című magyar vígjáték 166 ezer határon belüli tévézőt szórakoztatott, a Bakaruhában című filmet 125 ezren választották, a Borsodi liga aktuális meccsén pedig 112 ezren izgultak - vagy bosszankodtak.

Kalmár Csaba

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK