A kereskedelmi célcsoportban tegnap este Fábry Sándor elsöpörte a Hősök-et: láthatóan a magyaroknak kevésbé jön be a sorozat, mint képregényen felnőtt amerikaiaknak.

A TV2 és az RTL Klub minden este nagy harcot vív a nézőkért: főképp persze a 18 és 49 éves kor közti, kereskedelmileg fontos, hirdetőknek kedves csoport kegyeit keresve. Általában utóbbi győzelmeskedik, de tegnap már-már nyomasztó fölénnyel vitte az RTL az estét.

A fiataloknál az RTL-es Híradó még verte a Tények-et, ám eztán előzött a TV2, és az Aktív illetve a Jóban Rosszban korrekt szereplésének köszönhetően erősödni látszott. A kórházas szappanopera után viszont vadul kapcsoltak át a nézők a Barátok közt-re, hogy megfigyeljék, miképp omlik össze Berényi András korábban oly harmonikus élete. Száz fiatal tévézőből 41 figyelte a Rózsa presszó eseményeit, majd a tömegek maradtak is az RTL-en, így az Esti Showder már 45,5 százalékos közönségaránnyal ment, ami minden programigazgató álma. A célcsoportnál a jobb sorsra érdemes Hősök csak 23,7 százalékot ért el, ami azt jelzi, amit már tudtunk, hogy a hazai képregény-kultúra nem hasonlítható az amerikaihoz.

A teljes lakosságnál sem tudta megszorongatni tegnap a TV2 az RTL Klubot. A Jóban Rosszban még szépen ment, 35 százalékkal, de az Egy a 100 ellen csak 1,21 milliót tévézőt érdekelt, miközben a rivális beírhatott 1,86 millió nézőt a "BK" feliratú mappába. Fábry eztán gyakorlatilag lemosta a vérszegénynek bizonyuló Hősök-et: előbbi szűk két óra alatt 1,78 milliós nézettséggel ment. Az amerikai sorozatnak csak ötven percet kellett volna nyernie, de a 19,1 százalékos közönségarány azt jelzi, hogy a szövetregenerálódás és teleportálás nem olyan izgalmas, mint egy jó kakis vicc vagy politikai beszólás.

A Viasat görbéje a Miami helyszínelők alatt volt viszonylag magasan, a nézőket viszont nem tudta megtartani a csatorna, mert az este 10-kor kezdődő Lúzer FC már lényegesen szerényebb érdeklődés mellett futott.