Egy internetes közvélemény-kutatás most épp arra kérdezett rá a briteknél, hogy ki a kedvenc komikus karakterük a tévéből.

A The Sun magazin tudósítása szerint az angol internetezők a Rowan Atkinson által alakított Mr. Beanre voksoltak a legtöbben. Ez a korábbi, hasonló jellegű szavazások tükrében igen meglepő, hiszen például a Channel4 2005-ben indított, The 100 Greatest TV Characters (vagyis A 100 legnagyszerűbb tévés karakter) című versenyében Mr. Bean csak a lista végén kullogott, és Atkinson egy másik figurája, a Fekete Vipera is jócskán megelőzte őt.

Mr. Bean nem szerepelt jobban a Populus közvélemény-kutató cég tévézési szokásokkal kapcsolatos felmérésén sem: a 2004-ben éppen képernyőn lévő komikus karakterek közül a válaszadóknak mindössze 2%-a jelölte meg őt kedvencként. Az akkori szavazás alkalmával az első helyen végzett Del Boy, a BBC egyik régóta futó sitcomjának, a magyarul Szemesnek áll a világ-nak fordított Only Fools and Horses hőse: most a második helyet kaparintotta meg. 

A dobogóra felkerült még Borat, az őrült kazah is - az őt alakító Sacha Baron Cohennek egyébként egy másik figurája, Ali G is szerepel a listán, mégpedig a hatodik helyen. A negyedik helyet a Monty Python egykori tagja, John Cleese szerezte meg, Waczak szálló című sorozatának főszerepével. A top 10 teljes névsora többek között itt olvasható.