A 24 igen durva képsorokat mutatott be nemrég, minek következtében Jack Bauerre sokan megorroltak: a szuperügynök ugyanis csúnyán megkínzott pár embert.

A kínzás persze nem csak úgy öncélúan történt, Bauer a nemsokára robbanó atombomba hollétét próbálta ily módon kiszedni a gyanúsítottakból. A 24-re amúgy is rájár mostanában a rúd: a hatodik évad egyelőre nem nyerte el minden rajongó tetszését, de iszlám közösségek is tiltakoztak a muzulmánok sematikus ábrázolása miatt, egy emberjogi szervezet pedig azzal állt elő, hogy az Irakban állomásozó katonák a sorozatból lesik el a vallatás kegyetlennél kegyetlenebb eszközeit. Persze most sem csak a nézők tiltakoztak, katonai vezetők is rosszallásukat fejezték ki amiatt, hogy a bemutatott képsorok rossz fényt vetnek a hadseregre.

A sorozat egyik író-producere, Evan Katz a nyilvánosság előtt is megvédte karakterét: "Az igazság az, hogy adott helyzetben a kínzás helyénvaló dolognak tűnik számomra. Ha az ember tudja, hogy egy atombomba fel fog robbani, nem fogja hagyni csak azért, mert a kínzás ellenkezik az elveivel" - nyilatkozta a The Sun magazin internetes változatának. 

Aztán persze árnyalta még a képet, elmondta, hogy a 24 egy sor olyan szituációt vázol fel, amelyre a valós életben szerencsére igen kevés esély van. Az alkotók éppen ezért nem a valóságot akarják ábrázolni, azt szeretnék, ha a sorozat a saját világa, törvényei szerint működne - így bizonyos helyzetekben a karakterek döntései is jóval egyszerűbbek, kevésbé árnyaltak, mint azt a való életben megszokhattuk.