Nemrégiben röppent fel a hír, hogy a Beckham házaspár perrel fenyegetőzik egy áldokumentumfilm miatt, amely rossz színben tünteti fel őket. A focistáról és nejéről, Amerikába költözésük kapcsán, egyre többet lehet hallani - ez viszont nem mondható el az áldokumentumfilm műfajáról, amelynek egykor pedig nagy divatja volt a magyar tévések, filmesek körében is. Vannak pedig bőven olyan esetek, amikor a Kész átverés-t a néző is komolyan veszi.

A Beckham-féle áldokumentumfilm készítői ahhoz a cselhez folyamodtak, hogy David és Victoria hasonmását is szerződtették a produkcióhoz, és velük műveltettek olyan dolgokat, amik valószínűleg nem válnak a házaspár előnyére. Az Andy Harmer, illetve Camilla Shadbolt névre hallgató alteregók arra beszéltek rá számos bolti eladót, hogy adják nekik ingyen az árujukat, és még egy Lamborghinit is elvihettek egy tesztvezetésre. Az álházaspár természetesen Los Angelesben randalírozott, ahova csak most költöznek a valódi Beckhamék: utóbbiak így attól tartanak, hogy a viccnek szánt akció sokat ronthat a megítélésükön - legalábbis azok körében, akikhez nem jut el, hogy a dokumentumfilm nem igazi dokumentumfilm.

Nem valószínű, hogy az alkotók Beckhamék lejáratását tűzték ki célul a produkció készítésekor, inkább csak arról lehet szó, hogy olyan tréfát eszeltek ki, aminek maguk sem gondolkodtak el a lehetséges következményein. Gyakorlatilag egy rosszul elsült Kész átverés-t láthatunk (már ha egyáltalán adásba kerül a film, ezek után), azzal a különbséggel, hogy itt a néző sincs beavatva az átverésbe, vagyis egészen a leleplezésig azt gondolja, hogy valóban a Beckham házaspár csalta ki a boltosoktól az ajándékokat. Hogy az egészet elhisszük-e - akár annak ellenére is, hogy a látottaktól teljesen eltérő kép él a fejünkben Beckhamékről -, az csak a megfelelő tálaláson múlik: ha a felbérelt alteregók valóban szakasztott úgy néznek ki, mint David és Victoria, akkor nem nagyon van okunk kételkedni.

A profi tévés átveréseknek mind ez a titka: ismerősök vagy szakértők nyomására gyakorlatilag bármit képesek vagyunk elhinni. Az angol Space Cadets című átverőshow-ban például három embert egyenesen fellőttek az űrbe, persze úgy, hogy a célszemélyek valójában sohasem hagyták el bolygónkat - a profi technikával megoldott, szimulált fellövésnek és a vetített űrháttérnek köszönhetően állítólag mindhárom "asztronauta" bevette a trükköt. Amikor az "utazás" közben kezdtek gyanút fogni, mert még mindig hatott rájuk a gravitáció, a szervezők azt mondták nekik, hogy csak száz kilométer magasban vannak, ahol még nem érvényesül a súlytalanság - ezután már nem nagyon gyanakodtak, hiszen kielégítő választ hallottak egy, az adott témában jártas szakembertől.