Készül a kínai Szökés

2007.04.26. 9:03

A világszerte sikert aratott, itthon Szökés címmel vetített Prison Break-nek elkészül a kínai változata is.

Egy pekingi székhelyű filmes cég, a Zonbo Media megvette a Foxtól a Szökés című sorozat újraforgatási jogait - a kínai változat lehetőségéért 1,2 millió dollárt (vagyis kicsivel több mint 218 millió forintnak megfelelő összeget) kellett fizetnie a vállalatnak.

A lépésre talán azért volt szükség, mert az eredeti sorozatot nem engedi vetíteni a kínai kormány - a Jinan TV nevű helyi csatorna rövid részleteket leadott ugyan a show-ból, azt állítva, hogy csupán az angoltanításhoz használták fel a jeleneteket, de a hatóságok ezt is betiltották.

A Szökés mindenesetre - csakúgy, mint sok más, amerikai sorozat - itt is könnyen beszerezhető a feketepiacon. Valószínű egyébként, hogy a kínaiaknak is tetszene a műsor, a Kínához több szállal is kötödő Hong Kongban például ez lett a legnézettebb külföldi produkció, megelőzve a korábbi listavezető X-akták-at is.

A Zonbo Media egyébként nem sorozatot, hanem egészestés filmet szeretne készíteni a Szökés-ből, de leginkább az interneten, fizetős rendszerben szeretné forgalmazni azt, ezzel mintegy a televízió és a mozi közé helyezve a produkciót.

Ami a filmet szintén az internethez köti, hogy a produkciós cég videóblogokon kutat színészek után - árulta el a Beijing Morning Postnak a vállalat vezetője, Chen Weiming. A filmet egyébként május közepén kezdik el forgatni, és a tervek szerint június végén fejezik be. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK